Ünlü diyetisyen Dukan’ın doktorluk lisansı iptal edildi


İngiltere Prensesi Kate Middleton, Jennifer Lopez gibi birçok ünlüyü zayıflatan Pierre Dukan’ın lisansı iptal edildi…

 

“Sağlıklı kiloya inen çocuklara okulda daha yüksek not verilsin” sözleri sonrası Fransız Hekimler Birliği mesleki ilkeyi ihlal ettiği gerekçesiyle Dukan hakkında şikayette bulunmuştu.   Altı ay içinde duruşmaya çıkması beklenen Dukan, mahkemenin beslenme sektöründeki parlak imajına zarar vereceği düşüncesiyle geri adım attı ve 2008’den beri doktorluk yapmadığını söyledi.   Savunma yapmayacağını söyleyerek doktorluk lisansının elinden alınmasını kabul ettiğini iletmesi üzerine ünlü diyetisyenin Fransa’da doktorluk yapmaktan men edildiği açıklandı.

 

DİSİPLİN SORUŞTURMASI AÇILMIŞTI

 

Tartışmalı Dukan diyetinin mimarı Dr. Pierre Dukan hakkında 17 yaşındaki gençlerin tavsiye edilen kiloda olup olmadığının belirleneceği bir sınavdan geçmelerini önerdiği için disiplin soruşturması açıldı.   Fransız Hekimler Birliği, doktorların yaptıkları yorumların halk üzerindeki etkilerini dikkate almak zorunda olduğuna dair mesleki ilkeyi ihlal ettiği gerekçesiyle Dukan hakkında şikayette bulundu.

 

Altı ay içinde duruşmaya çıkması beklenen Dukan’ın haksız bulunması durumunda meslekten men edilebileceği bildirildi. Dukan, liseden mezun olmadan önce yapılan sınavlara obezite karşıtı bir seçeneğin eklenmesini ve kabul edilebilir vücut kitle endeksine sahip öğrencilere fazladan not verilmesini önermişti.

DİĞER HABERLER
7 Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi yapıldı

 

‘GENÇ KIZLAR ÜZERİNDE OLUMSUZ ETKİLERE YOL AÇABİLİR”

 

Fransız Hekimler Birliği, böyle bir uygulamanın kilolu ya da aşırı derecede zayıf genç kızlar üzerinde son derece olumsuz etkilere yol açabileceği uyarısında bulunmuştu.

 

Dukan’ı bir doktordan çok tüccar gibi davranmakla suçlayan Hekimler Birliği, çok satanlar listesinde yer alan diyet kitabının Dukan’ın artık tıbbı bir kenara bıraktığını gösterdiğini ileri sürmüştü.

 

Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Fransa’da da obezite giderek büyük bir sağlık sorunu olarak görülüyor. Fransa Sağlık Bakanlığı, 2009 yılında her 6 kişiden birinin obez olduğunu açıklamıştı.

 

Dukan, dünya çapında 7 milyon adet satılan kitabında karbonhidrat içeren gıdalar yerine protein içeren gıdaların tüketilmesi gerektiğini ileri sürüyor.

 

Dukan, geçen yıl önerdiği diyetin tehlikeli olduğunu iddia eden diyetisyen Jean-Michel Cohen’e karşı açtığı davayı kaybetmişti. Cohen, protein zengini Dukan diyetinin kalp krizi ve göğüs kanserine yol açabileceği uyarısında bulunmuştu.(ntvmsnbc)

 

Dukan, liseden mezun olmadan önce yapılan sınavlara obezite karşıtı bir seçeneğin eklenmesini ve kabul edilebilir vücut kitle endeksine sahip öğrencilere fazladan not verilmesini önermişti.    Hekimler Birliği uygulamaya karşı çıkmıştı.


18 Mayıs 2012. 15:45
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

2 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
ARZ
ARZ
11 yıl önce

Gıda Sanayicilerinin gücü..
Çok uluslu bu lobiler insan sağlığını hiçe sayan kararları aldırabiliyorlar hükümetlere.

Burada da açık bir örneğini görüyorsunuz.

Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de obezite giderek büyük bir sağlık sorunu olarak görülüyor.

Bizde de bunu dile getirenlere yaptırım yolu gözüküyor .

Pek yakında.

Fransa demokrasinin özgürlüğün devrimin ülkesi….

Orada bile oluyorsa bizde ne olmaz varın siz düşünün.

Gıda terörü mü var?

Evet var..

Peki bunun teröristi kim?

Yoksa kendilerine “gerilla” mı demeliyiz?

İslam
İslam
11 yıl önce

Ayıp etmiş şimdi bak bu doktor.
Büyük Haçlı Hükümdarı Bush ne demişti?
Bizim ürettiklerimizi alıp biz nasıl dersek öyle yaşayacaksınız.
Obez Fransız istiyoruz.

Emredersiniz Sir..

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
2
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x