Dünya Veteriner Hekimleri Birliği Türkiye’yi Birinci İlan Etti


Dünya Veteriner Hekimleri Birliği tarafından, 2001 yılından itibaren her yıl Nisan ayının son Cumartesi günü Dünya Veteriner Hekimler Günü olarak kutlanmaktadır. 2008 yılından itibaren de Dünya Veteriner Hekimleri Birliği ve Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü işbirliği ile Dünya Veteriner Hekimler Günü nedeni ile belirlenen bir Tema çerçevesinde en iyi kutlamayı yapan ülke ödüllendirilmektedir.

 

2012 yılı için Dünya Veteriner Hekimleri Günü Teması “ANTİMİKROBİYAL DİRENÇ” olarak belirlenmiştir.   Türk Veteriner Hekimleri Birliği ve Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği tarafından Dünya Veteriner Hekimleri Günü kutlamaları kapsamında; Prof.Dr. Ender YARSAN tarafından hazırlanan “Veteriner Hekimlikte Antibiyotikler: Antibiyotiklere Direnç ve Direncin Çok Yönlü Etkileri” konulu Broşür; Dünya Veteriner Hekimleri Birliği ve Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü tarafından yapılan ortaklaşa değerlendirme sonucunda BİRİNCİ olarak seçildi.

 

Konuyla ilgi bilgi Dünya Veteriner Hekimleri Birliği Executive Direktörü Dr. Jan VARTEN tarafından Merkez Konseyine iletildi.

 

Bu konu ile ilgili açıklama yapan Merkez Konseyi :

 

“Söz konusu Birincilik Ödülü OIE toplantısı nedeni ile Paris ( Fransa) de bulunan Bakanlık Heyetine, Açılış Programında takdim edilmiştir. Birincilikle taltif edilmiş olmasından dolayı son derece Onur duyduğumuz bu Ödülün Ülkemize ve meslektaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ederiz.”

DİĞER HABERLER
Besd-Bir Olağan Genel Kurul Çağrısı

 

 


23 Mayıs 2012. 11:34
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x