Vize diyaloğu üzerinde uzlaşı sağlandı


AB Daimi Temsilciler Komitesi’nde (COREPER) Türkiye ile başlatılacak vize diyaloğu üzerinde bir uzlaşı sağlandı.

 

BRÜKSEL – Avrupa Birliği’nin, Türkiye ile başlatılacak vize diyaloğu üzerinde bir uzlaşı sağladığı bildirildi.

 

ABHaber’e göre, AB Daimi Temsilciler Komitesi’nde (COREPER) üzerinde uzlaşılan iki buçuk sayfalı metin konusunda son olarak AB üyesi başkentlerinden onay istendi.

 

Başta Rum kesimi olmak üzere, beş kadar AB üyesi ülke COREPER’de üzerinde uzlaşılan metin ile ilgili başkentlerinden onay almaları gerektiğini belirtti. Bu ülkelerin başkentlerinden onay geldikten sonra üzerinde uzlaşı sağlanan metin 7 Haziran’dan önce ilk yapılacak AB Konseyi’nde tartışılmadan kabul edilecek.

 

AB Danimarka Dönem Başkanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre AB’nin Türkiye ile ilgili uzlaşısıyla ilgili AB başkentlerinin hızlı onay vermesi durumunda, 7 Haziran’da yapılacak AB İçişleri Bakanları toplantısı öncesi ilk herhangi AB Konseyi toplantısında tartışmasız A gündemine konularak AB uzlaşısına AB Konseyi’nin karar vermesi sağlanacak.

 

Eğer 7 Haziran’da kadar 5 AB başkenti uzlaşıyı onaylamazsa o zaman COREPER’deki uzlaşı ile ilgili son karar, 7 Haziran’da AB İçişleri Bakanları toplantısında alınacak.

 

Uzlaşıda neler var?

 

Daha önce 26 Nisan’da AB İçişleri Bakanları Konseyinde üzerinde genel uzlaşı sağlanan ve bu hafta ortasında Brüksel’de yapılan COREPER toplantısında son şekli verilen vize uzlaşısı şöyle: -AB, Türkiye ile vize diyaloğunun başlatılması karşılığında yasa dışı göçmenlere ilişkin Geri Kabul Anlaşması’nın (GKA) imzalanmasını istiyor. Buna göre, AB, Türkiye ile vize diyaloğunu başlatırken Türkiye, GKA’yı imzalayacak.

DİĞER HABERLER
2B'de Süre Uzatımı Yok!..

25 Mayıs 2012. 14:16
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x