Çiftlik satışlarında yüzde 13 artış


Son bir yıl içinde satılan çiftlik sayısı yüzde 13 oranında arttı. Ortalama fiyat yüzde 1 gerileyerek 330 bin TL’den 326 bin TL’ye düştü.

 

Büyük şehirlerin karmaşasından uzaklaşıp doğayla baş başa bir yaşam sürmek için soluğu çiftlik evlerinde almak isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. sahibinden.com verilerine göre son bir yıl içinde satılan çiftlik sayısında yüzde 13 oranında artış yaşandı. Türkiye genelindeki ortalama fiyat ise yüzde 1 oranında düşerek 330 bin TL’den 326 bin TL’ye geriledi.

 

Çiftliklerin özellikleri bulunduğu bölgeye göre değişiyor. Balıktan, küçük-büyükbaş hayvancılığına, tavuk besiciliğinden zeytin ve meyve bahçelerine kadar farklı özelliklerdeki çiftliklerin fiyatları 20 milyon dolara kadar çıkıyor.

 

En çok ilginin ise ortalama 1 milyon 250 bin TL fiyat ile İstanbul ve çevre köylerine olduğu görülüyor. İstanbul’u Ankara, Tekirdağ, İzmir ve Eskişehir izliyor.

 

İzmir’de ortalama 475 bin TL’ye satılan çiftlikler, Muğla’da 775 bin TL’ye, Balıkesir’de 500 bin TL’ye, Tekirdağ’da ise 370 bin TL’ye satılıyor. /ntvmsnbc

 


DİĞER HABERLER
Kolay Çözüm "İthalat"
29 Mayıs 2012. 13:31
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x