Giresun’da Su ürünleri kontrolleri denizden ve karadan devam ediyor


Giresun Tarım İl Müdürlüğü  su ürünleri kontrol teknesi, kapsamlı bakım ve onarımdan geçirilerek tekrar  çalışmalara başladı.

 

Deniz avlak sahasında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında denetimlerini sürdüren teknede görevli teknik personel; su ürünleri avcılığında zaman ve boy yasaklarının, balıkçıların bulundurmaları gereken ruhsatların, av araç ve gereçlerinin kontrolünü yapıyor.

 

Ayrıca avcılık yoluyla elde edilen türlerde kalıntı izleme, istihsal alanlarında su kalitesi kontrolü için numune alma, yetiştiricilik alanlarının tespiti ve sürdürülebilir balıkçılığa yönelik araştırma  çalışmalarına destek verme gibi diğer işlerde yürütülecektir. İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından karaya çıkış noktaları ve balık satış yerlerinde de buna paralel kontroller yapılmaktadır.

 

İl Müdürü  Dr. Muhammet ANGIN ve İl Müdür Yardımcısı Adnan TEMÜR , Merkez Balıkçılık İdari Binası (port ofis) ve teknede yapılan çalışmaları yerinde denetleyerek, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Cengiz TAŞ ve su ürünleri teknik elemanlarından faaliyetler ve planlanan yeni projeler hakkında bilgi aldı.


DİĞER HABERLER
"Bu balık çupra ve levreğin tahtını sallayacak"
31 Mayıs 2012. 11:59
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x