Eczanelerde Aşı Satışı Yasaklandı


Resmi Gazete’de yayımlanan “Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun ile Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile eczanelerde aşı satışı yasaklandı.

 

Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 6308 sayılı “Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun ile Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” 6. maddesi ile eczanelerde veteriner biyolojik maddelerin satışı yasaklanmıştır.

 

Bu tarihten itibaren eczanelerin hiçbir şekilde veteriner biyolojik ürün yani aşı satmamaları gerekmektedir. Konu Bölge Eczacılar Odası Yönetimi ile de görüşülmüş ve kendileri veteriner biyolojik ürün satışı yapılan yerlere izin vermeyeceklerini belirtmişlerdir.

 

MADDE 6 6197 sayılı Kanunun 28 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

 

MADDE 28 – Beşerî ilaçlar, Sağlık Bakanlığından ruhsatlı geleneksel bitkisel tıbbi ürünler; Sağlık Bakanlığının iznine tabi olan homeopatik tıbbi ürünler, enteral beslenme ürünleri dâhil özel tıbbi amaçlı diyet gıdalar ve özel tıbbi amaçlı bebek mamaları münhasıran eczanede satılır.

 

İlgili bakanlıktan izin, ruhsat veya fiyat alınarak üretilen veya ithal edilen gıda takviyeleri, eczacılık ve ziraatta kullanılan ilaç, kimyevi madde ve diğer sağlık ürünleri, veteriner biyolojik ürünler hariç veteriner tıbbi ürünleri, kozmetik ürünler, kapsamı Sağlık Bakanlığınca belirlenen tıbbi malzemeler, anne sütü ve beslenme yetersizliğinde kullanılan çocuk mamaları ile erişkinlerin metabolizma bozukluklarında kullanılan tüm destekleyici ürünler ve Türk Eczacıları Birliği tarafından çıkarılan bilimsel yayınlar eczanelerde satılabilir.

DİĞER HABERLER
Rusya, Türk iş adamlarını Kazan’daki foruma bekliyor

 

 


31 Mayıs 2012. 16:36
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
İslam
İslam
11 yıl önce

Çok yerinde bir karar değil mi? Uyuyun eee eee eee ee… Eczanelerin kapatılıp AVM lerde satılmasını ve çok uluslu ilaç firmalarının 18 milyar dolarlık payının daha da arttırılmasınız diliyoruz Başbakandan.
Bu eczacılar engelleyip duruyordu zaten marketlerin karlarını..BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD’de olduğu gibi Türkiye’de de marketlerde ilaç satılmasına yönelik bir çalışma yürütmelerini heyecanla bekliyoruz, hadi çabuk çalışın bunca eczacı işsiz kalsın 5 yıl boşa okuduklarını anlasınlar.
Türkiye’de 25 bin eczane var. Çok uluslu akbabalar olarak eczanelerin gelirlerine de göz diktik..İlaç sanayi ile anlaşıyoruz. Eczacılar ile anlaşamıyoruz diyor Başbakan.. Evet doğru İlaç sanayicileri ile anlaşıyorsunuz.. DURMAK YOK YOLA DEVAM::

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
1
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x