Kediyla tavuğun yumurta nöbeti!


Bu kedi tavukların yumurta folluğunda doğurdu, şimdi de tavukla nöbetleşe olarak yumurtaların üstüne yatıyor.

 

İngiltere’nin Lincolnshire kentinde tavukların yumurtladığı follukta dört yavru dünyaya getiren kedi, şimdi de folluktaki yumurtaların üzerinde anne adayı tavukla nöbetleşe yatarak civcivlerin dünyaya gelmesini bekliyor.   Lincolnshire’e bağlı Spalding kasabasındaki Weston St Mary’s School bugünlerde dünyada eşine az rastlanabilecek bir heyecana tanıklık ediyor.

 

Bir sabah okulun bahçesindeki evcil hayvanların bulunduğu bölüme giden öğretmen Angie Bradshaw’un ifadesine göre, okulun kedisi Lizzy, tavukların yumurtladığı follukta dört yavru dünyaya getirdi.   Yavru kedilerle birlikte follukta bulunan yumurtaların da üzerinde yatan kedi Lizzy bir süre sonra kalkınca, yerine yumurtaların üstüne bir tavuk yattı.

 

Tavuk bir yandan yumurtaları ısıtarak civcivlerin çıkmasına hazırlanırken, diğer yandan da şefkatle kedi yavrularını kanatlarının altına aldı.   Bir süre sonra da anne kedi Lizzy geri döndü. Bunun üzerine anne adayı tavuk folluktan çıkıp yerini Lizzy’ye bıraktı.

 

Okul yetkilileri anne kedi ile müstakbel anne tavuğun yumurtaları nöbetleşe ısıtıp yavru kedilere nöbetleşe baktıklarını söylüyor.

 

Olayı hayretle izleyenler şimdi, anne kedi Lizzy’nin şefkatinin yumurtalardan civcivler çıktıktan sonra da sürüp sürmeyeceğini merak ediyor.DHA

DİĞER HABERLER
e-Reçete bilgilendirilmesi

7 Haziran 2012. 13:39
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x