Başkentte Dev Döner Rekor Kırdı


Ankara Shopping Fest kapsamında ‘Guinness Rekorları’ çerçevesinde, ‘En büyük Ankara döneri’ rekoru kırıldı.

 

Ankara Shopping Fest kapsamında ve ‘Guinness Rekorları’ çerçevesinde ‘En büyük Ankara döneri’ rekoru kırıldı. Gençlik Parkı’nda hazırlanan döner, 5 metre boyunda bir döner tezgahta hazırlandı. Rekor denemesi, ABA Piknik sponsorluğunda 20 aşçı tarafından, 6 büyükbaş hayvan kesilerek hazırlandı.

 

Guinness Türkiye Temsilcisi Şeyda Subaşı Gemici, dönerin pişmeden önceki genişliğini ölçtü. Subaşı, dönerin pişmeden önceki genişliğinin 2 metre 65 santimetre, yüksekliğinin 2 metre 60 santimetre ağırlığının ise bin 200 kilogram olduğunu söyledi. Subaşı ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı döneri ilk yüzeyinin pişmesinden sonra bir kez daha ölçtü. Subaşı, dönerin bin 198 kilogram olduğunu ve Guinness’e girmeye hak kazandığını belirtti. Bundan önceki rekor Dubai’de 2010 yılında 468 kilogramla kırılmıştı.

 

Etkinlik kapsamında, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu öğrencileri, Saray Sosyal Hizmetleri’nden gelen engelliler ve vatandaşlara döner dağıtıldı. Döner almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.


DİĞER HABERLER
TVHB'den Sultan Uçar'ın köşe yazısına tepki
12 Haziran 2012. 17:50
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x