Veteriner Fakültelerinde Diploma Törenleri Başladı


Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Fırat Üniversitesi Kültür Park’da yapıldı.

 

Türk tarihinin 2. , Cumhuriyetin ise 1. Veteriner Fakültesi olarak kurulan Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 37. döneminde 108 mezun verdi. Düzenlenen mezuniyet törenine, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Servi, Fırat Üniversitesi yöneticileri, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

Törende öğrenciler adına konuşan, dönem birincisi Veteriner Hekim Burak Tekin, geçmişte tek bir kişinin eğitimi ile başlayan Türk Veteriner Hekimliği’nin, bugün Türkiye’de 21 Veteriner Fakültesi ile devam ettiğini belirterek, Cumhuriyet tarihinin 1. Veteriner Fakültesi’nden mezun olmanın memnuniyetini ise şu şekilde özetledi; “Şu anda Türkiye’nin Avrupa standartlarında Veteriner Hekimliği eğitimi veren 3 üniversitesi belgelenmiştir. Bunlardan biri de Türk tarihinin 2. Veteriner Fakültesi olarak kurulan Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’dir. Bu nedenle, bu üstün eğitimi bizlere sağlayan hocalarım başta olmak üzere desteğini esirgemeyen ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

 

Konuşmanın ardından kürsüye çıkan Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Servi ise, mezun öğrencilerin mesleki alanda sürekli çalışma yapmaları gerektiğine değinerek, mesleki alandaki hedeflerin belirlenmesi gerektiğine de vurgu yaptı.

DİĞER HABERLER
Dünyanın en eski 'umumi tuvaleti' dinozorlara ait

 

Törende bir konuşma yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi diplomasının Avrupa’da geçerlilik kazandığını belirtti.Konuşmasında öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Bingöl “Sizler her gittiğiniz yerde Türkiye tarihinin 2. Fakültesi olan Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun olduğunuzu gururla söyleyecek ve bunu hayatınız boyunca şerefle taşıyacaksınız. Yapılan çalışmalarla Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Avrupa Hekimler Akreditasyonu’nun sağlandığı fakülte olarak gerek ulusal gerekse uluslararası alanda önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle, tüm öğretim elemanları ve emeği geçen herkese teşekkür ederken, genç mezunlarımıza hayatlarının her alanında olduğu gibi meslek hayatlarında da başarılar temenni ediyorum” dedi.

 

Tören, başarı belgeleri ve dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından şarkılar eşliğinde kep atma töreni ile son buldu./haberayrinti.com


14 Haziran 2012. 13:08
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x