Hububat Müdahale Alım Fiyatları Açıklandı! Buğday 820 TL!


Hububat Müdahale Alım Fiyatları Açıklandı!

 

Buğday 820 TL!

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, müdahale alım fiyatı olarak, 2012’de protein oranı yüzde 11,5-12 olan Anadolu kırmızısı sert ekmeklik buğday için, ton başına 665 lira, ödeneceğini bildirdi .

 

Bakan Eker, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, hububat alım fiyatlarını açıkladı. Bakan Eker makarnalık buğday için ton başına 705 TL fiyat belirlendiğini ödenecek primlerle birlikte bu miktarın 825 TL’ye kadar çıkacağını kaydetti.

 

TMO Anadolu kırmızısı sert ekmeklik buğday için ise 2012 yılında ton başına 665 TL fiyat belirlendiğini alım fiyatı dışında ayrıca ton başına 115 liralık prim ve destek sağlanacağını, toplam ödemenin temmuz ve ağustos ayları için ton başına 780 lirayı bulacağını, buğdayda protein oranı arttıkça müdahale alım fiyatının da yüzde 1-3 artacağını kaydetti. Bakan Eker, Arpa çavdar yulaf ve tritikale için bugün itibariyle bir müdahale alım fiyatı açıklanmasına  ihtiyaç duyulmadığını, ancak ton başına 40 TL olan prim miktarının 50 TL’ye çıkartıldığını anlattı.

 


DİĞER HABERLER
GDO'lar sağlık açısından gerçekten riskli mi?
18 Haziran 2012. 11:26
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x