Bakanlığın Süt İle İlgili Basın Açıklaması


Bugün (18.06.2012) bazı basın yayın organlarında, İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın yazılı soru önergesindeki sütle ilgili iddialar haberleştirilerek çeşitli başlıklar altında yayınlanmış ve aynı haber daha sonra çeşitli internet sitelerinde de yer almıştır. Söz konusu iddialar kamuoyunda yersiz endişe ve yanlış anlaşılmalara neden olacağından bakanlığımızca aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

 

İddia edildiği gibi, tankerle taşınan sütlere, bozulmaması amacıyla saç boyasında kullanılan “hidrojen peroksit” katıldığı yönünde haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

 

 

Mevzuat açısından çiğ süte dünyadaki bütün gelişmiş ülkelerde katkı maddesi katılmasına izin verilmemektedir. Ülkemizdeki çiğ süte ilişkin mevzuatta “çiğ sütün” tanımı yapılmış olup, bu süte herhangi bir maddenin katılması yasaktır.

 

 

Süt, yoğurt, peynir gibi süt ürünleri üretmek üzere çiğ sütü işleyen gıda işletmeleri, üreticilerden satın aldıkları sütün denetimini yapmak zorundadırlar. Bakanlığımız da bu süt firmalarını denetlemekte olup ayrıca 5996 sayılı kanun gereği birincil üretim yapan çiğ süt üreticilerini gerek hijyen gerek hayvan sağlığı yönünden denetlemektedir.

 

 

Bakanlığımızın toplum sağlığı ve tüketici menfaatlerini korumaya dönük çalışmaları bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir.

 

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

DİĞER HABERLER
Bakan Çelik, birlik, oda ve kooperatiflerle ilgili olarak üreticilerle telefonla görüştü

19 Haziran 2012. 11:28
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x