‎4Mevsim… Yayın Hayatına Başladı


DÜNYA Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım yönetiminde hazırlanan 4Mevsim ilk sayısında hayvancılığı mercek altına aldı.

 

DÜNYA Gazetesi’nin yeni dergisi 4 Mevsim,okurla buluşuyor. Yılda 4 sayı yayınlanacak 4Mevsim, her sayısında bir konuyu tüm yönleriyle mercek altına alarak tarımda doğru bilginin adresi olmayı hedefliyor.

 

DÜNYA Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım yönetiminde hazırlanan 4Mevsim ilk sayısında hayvancılığı mercek altına aldı. Dergide süt sığırcılığına yatırım yapmak isteyen girişimciler için rehber niteliğinde özel bölüm yer alıyor.

 

Küçükbaş hayvancılık, tavukçuluk, su ürünleri, organik hayvancılık, hükümetin destekleriyle canlandırmaya çalıştığı manda yetiştiriciliği, süt, yumurta ve daha birçok konuda bilgilerin yer aldığı dergide keçi yetiştiriciliği konusunda önemli ipuçları var.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile yapılan özel röportaja yer veren 4Mevsim’de son yıllarda hızla yaygınlaşan ceviz yetiştiriciliği konusunda dikkat edilmesi gerekenlere ayrıntılarıyla yer veriliyor. Avrupa Birliği Ortak Tarım Politikasındaki reform süreci ve Türkiye’ye etkileri, ekolojik tarım, pamuk, fındık, bakliyat, yaş sebze ve meyve gibi ürün bazında değerlendirmelerin yer aldığı 4Mevsim, ülke genelinde ziraat odaları, tarım kredi kooperatifleri, birlikler ve diğer tarım örgütlerine ücretsiz ulaştırılıyor.

DİĞER HABERLER
Kırsal Kalkınma Projeleri tanıtıldı

 

Ayrıca, DÜNYA Gazetesi’nin yaygın dağıtım ağı ile bayilerde de satışa sunuldu. DÜNYA Gazetesi Tarım Yazarı ve 4Mevsim Dergisi Yayın Yönetmeni Ali Ekber Yıldırım, Türkiye’nin dört mevsim tarım yapılan, iklimi, toprağı, insan kaynağı ve bulunduğu coğrafya ile tarımsal potansiyeli en yüksek ülkelerin başında geldiğini söyledi.

 

Yıldırım “Tarımsal hasılada Avrupa birincisi olduğu söylenen Türkiye, sahip olduğu tarımsal potansiyeli yeterince değerlendiremiyor. Yüksek girdi maliyetleri, tarım alanlarının parçalı yapısı, teknolojinin yeterince ve doğru kullanılamaması, birçok üründe verimliliğin düşük olması, çok daha önemlisi tarıma gerekli önemin verilmemesi nedeniyle Türkiye tarımda olması gereken yerde değil.

 

Daha yapılacak çok iş, alınacak çok yol var. Tarımdaki en önemli sorunlardan birisi doğru bilgiye ulaşmak. 4Mevsim Dergisi’nde temel amacımız okurları doğru bilgiyle buluşturmak. Çünkü, doğru bilgi olmadan yapılan her iş yanlış sonuca götürür” dedi.

 

YILDIRIM”Yaygın medyada tarım haberlerinin çok az yer bulduğu bir dönemde (1996’da) DÜNYA Gazetesi’nin kurucusu rahmetli Nezih Demirkent’in önerisi ve yönlendirmesi ile tarım yazmaya başladım. O dönemde yaygın medyada sadece Sadullah Usumi, “Çiftçi Dostu” adıyla Cumhuriyet Gazetesi’nde düzenli olarak tarım yazıyordu.

 

Medya, “köylüler gazete okumuyor” diye tarımla ilgilenmezdi. Ancak, sel, don, kuraklık gibi büyük bir felaket olursa medya tarıma yer veriyordu.

DİĞER HABERLER
Bugün Berat Kandili İslam Alemine Kutlu Olsun

 

Nezih Bey, “Gazete okusun,okumasın, her kesimin sorunlarıyla ilgilenmeyi, sesi çıkmayanların sesi olmayı ”gazeteciliğin temel görevi olarak gördüğü için gazetesinde tarıma geniş yer vermeyi benimsemişti. Bugün dünyada “stratejik sektör” olarak görülen tarımın önemini Nezih Bey, çok önceden görmüştü. Çeyrek asır önce “4Mevsim” adıyla bir tarım dergisi yayınlamıştı. Daha sonra yayın yaşamına son veren 4Mevsim şimdi yeniden yayınlanıyor.

 

Nezih Bey, 2001’de yaşama veda etti. O büyük ekonomik kriz ortamında DÜNYA Gazetesi’nin yönetimini kızı Didem Demirkent üstlendi. Didem Hanım, çalışanlarla el ele vererek gazeteyi krize yem etmeden hem büyüttü hem de kurumsal kimliğe kavuşturdu. Osman S.Arolat ve daha sonra görevi devralan Hakan Güldağ’ın yönetimindeki DÜNYA Gazetesi’nin tarım konusundaki duyarlılığı daha da arttı. DÜNYA’ nın her hafta okurlarına ücretsiz sunduğu ek’lerde tarımın ağırlığı dikkat çekici boyutlara ulaştı.

 

Didem Demirkent’in fikri takipçiliği ile 4Mevsim dergisi 14 Haziran 2012 itibariyle yeniden yayın yaşamına döndü.

 

Yayın Yönetmeni olarak 4Mevsim’in ilk sayısına yazdığım yazıyı özetleyerek yapmak istediklerimizi paylaşmak istiyorum.”  www.tarimdunyasi.net


20 Haziran 2012. 13:55
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x