‘Yemekler bozuluyor, 1’inci köprüyü bize açın’


İSTANBUL – Fatih Sultan Mehmet köprüsünde başlayan ve 3 ay boyunca devam edecek olan bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle oluşan aşırı trafik yaşamı olduğu kadar iş dünyasını da olumsuz yönde etkiliyor.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği (İYSAD) Başkanı Sadık Çelik bu olumsuz durumun toplum sağlığını riske ettiğini belirtti. Çelik yaptığı açıklamada; “Günlük hazır yemek üreten firmaların yemeklerinin en kısa sürede, en sağlıklı koşullarda yerine ulaşımının sağlanması şarttır. Ancak Boğaziçi Köprüsü’nün, günlük, hazır yemek araçları tarafından kullanımına izin verilmemesi, yemeklerin zamanında ve sağlıklı bir biçimde nakliyesinde de aksamalara yol açmaktadır. FSM Köprüsü’nün bakım-onarım çalışmaları nedeniyle kapatılmasından önce de 1. Köprüyü kullanamamalarından kaynaklı günlük toplu yemeklerin nakliyesi konusunda büyük sıkıntılar yaşanırken FSM’nin kapatılması sorunu ikiye katlamıştır.

 

Toplu yemek nakliyesinde 1. Köprünün kullanımına izin verilmemesi zaten hâlihazırda büyük bir problemken bir de üzerine FSM’nin kapatılması eklenince aşırı sıcaklarla birlikte olağanüstü yoğun trafikte saatlerce bekleyen yemeklerin bozulmasının önüne geçebilmek ve zamanında yerine ulaştırılabilmesini sağlamak son derece güçleşmiştir. Öğlen 12’de yenilmesi gereken yemek saat 2’de, 3’te ancak yerine ulaşabilmektedir. Bu da maalesef hizmette aksamalara yol açıyor. Çalışanların aç kalması bir yana, hem sağlığı tehdit ediyor hem de bozularak çöpe giden yemekler israfa ve ziyana neden oluyor. Toplumu üç koldan zarara uğratıyor” şeklinde konuştu.

DİĞER HABERLER
Fındık üreticilerine dekar başına 170 TL destek

 

Çelik, bu sebeplerden dolayı günlük sıcak taze yemek taşıyan, Tarım İl Müdürlüğü’nden ruhsatlı, İYSAD üyesi firmalara ait arabaların 1. köprüden geçişlerine KALICI olarak müsaade edilmesi gerektiğini önemle vurguladı.Dünya


21 Haziran 2012. 11:15
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x