Süt Fiyatları Belli Oldu


Manisa Süt Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca, Bakanlık yetkilileri ile sanayici ve üretici temsilcilerinin Ulusal Süt Konseyi’nde gerçekleştirdiği toplantı sonucunda 2012 yılına ait soğutulmuş sütün referans fiyatlarının belli olduğunu söyledi.

 

Tunca, toplantı sonucunda rakamların, 2012 yılının Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarına ait süt fiyatı 80 kuruş, Ekim Kasım, Aralık, Ocak, Şubat ve Mart aylarına ait süt fiyatları ise 86 kuruş olarak belirlendiğini söyledi.

 

Manisa Süt Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca, Bakanlık yetkilileri ile sanayici ve üretici temsilcilerinin Ulusal Süt Konseyi’nde gerçekleştirilen toplantı sonunda 2012 yılına ait soğutulmuş süt fiyatlarının belirlendiğini söyledi. Tunca, referans  fiyatlarıyla ilgili olarak, 2012 yılının Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarına ait süt fiyatı 80 kuruş, Ekim Kasım, Aralık, Ocak, Şubat ve Mart aylarına ait süt fiyatları ise 86 kuruş olarak belirlendiğini söyledi.

 

SOĞUK SÜTE GEÇİŞ İÇİN ADIM ATILMIŞ OLDU

 

Manisa Süt-Bir Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca, soğutulmuş süte verilecek farklı fiyat uygulaması sayesinde soğuk süt zincirine ülke genelinde geçiş için adım atılmış olduğunu söyledi. Birlik Başkanı Tunca, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 15 Haziran Cuma günü Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, manda, koyun ve keçi sütü ile inek sütü için soğutulmuş süte farklı olmak üzere beher litre için farklı prim uygulaması gerçekleştirilecek.

DİĞER HABERLER
Tebliğ Değişikliği

 

Tebliğe göre, 15 Haziran’dan itibaren soğuk sütün desteklenmesi farklı olacağından üreticiler ve örgütler açısından önemi de artmış durumda” dedi.

 

SOĞUK ZİNCİR SAĞLIK İÇİN ÖNEMLİ

 

Ulvi Murat Tunca, soğuk sütün sağlık zinciri için şart olduğunu belirterek, “Bu uygulama ile üretilen sütte kalite kaybının önüne geçilecek ve üreticiler sütten daha çok gelir elde edecektir.

 

Bilindiği gibi bakanlığımız yıllarca yeni kurulan işletmelerde süt sağım ve süt tankını alımını yüzde 50 hibe destekli desteklemiş ve birçok işletmeye, kooperatife yeni süt tanklarının girmesi sağlanmıştır. Gelinen bu noktada soğuk sütün desteklenmesiyle farklı fiyat uygulaması ile kalite de artacak” dedi.

 

HEDEF BÖLGEDEKİ SÜTÜ TAMAMEN SOĞUK ZİNCİRE ALMAK

 

Murat Tunca, hedeflerinin bölgedeki sütün tamamını soğuk zincir altına almak olduğunu belirterek, “Ege bölgesi süt pazarlama anlamında ihaleli bölge olmasına rağmen Manisa sütünü ihaleli bölge fiyatından pazarlayamıyor. Çünkü sütümüz soğuk zincir altında değil. Manisa Süt- Bir olarak bir proje hazırladık. İlk aşamada Manisa’nın tam 60 köyüne süt tankı koymayı hedefliyoruz. Amacımız bölgemizin kalitesini artırarak üreticimizin yüzünü güldürmek ve sanayici karşısında güçlü durabilmektir” dedi.Kaynak:Manisahaber


28 Haziran 2012. 13:44
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x