Rekabet Kurulu Okul Sütü Sözleşmelerine Muafiyet Tanıdı


 Rekabet Kurulu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın okul sütü ihalesine ortak teklif veren süt şirketlerinin iş ortaklığı sözleşmelerine muafiyet tanınmasına karar verdi.

 

Rekabet Kurulu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın okul sütü ihalesine ortak teklif veren süt şirketlerinin iş ortaklığı sözleşmelerine muafiyet tanınmasına karar verdi.

 

Rekabet Kurulu’nun 26 Haziran 2012 tarihli Kurul kararları yayınlandı. Buna göre Kurul, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının okul sütü ihalesine Ege ve Doğu Anadolu bölgeleri bakımından birlikte katılıma ilişkin olarak Dimes, Pınar Süt ile Balkan Süt arasında imzalanan “İş Ortaklığı Sözleşmesi”ne menfi tespit/muafiyet talebi ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda muafiyet tanınmasına karar verdi. Kurul aynı şekilde okul sütü ihalesine Akdeniz Bölgesi bakımından birlikte katılıma ilişkin olarak Yörükoğlu Süt, Oğuz Gıda ve Akbel Süt arasında imzalanan “İş Ortaklığı Beyannamesi” ile Marmara ve Karadeniz Bölgeleri bakımından birlikte katılıma ilişkin olarak Tat Konserve, Sütaş, Danone ve Yörükler arasında imzalanan “Okul Sütü Tedarik Sözleşmesi”ne muafiyet tanınmasına karar verdi.

 

Öte yandan Kurul, Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) tarafından Türkiye boya sanayinin ciro ve miktar verileri kapsamında alt pazarlar dağılımlarıyla toplam büyüklüğünü ortaya koyacak bilgi değişimi anlaşması niteliğindeki teşebbüs birliği kararına menfi tespit belgesi verilmesi veya muafiyet tanınması talebi ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda, BOSAD tarafından Türkiye boya sanayinin ciro ve miktar verileri kapsamında alt pazarlar dağılımlarıyla toplam büyüklüğünü ortaya koyacak bilgi değişimi anlaşması niteliğindeki teşebbüs birliği kararına menfi tespit belgesi verilemeyeceğine; Bununla birlikte, BOSAD’ın bildirime konu bilgi değişimi anlaşmasının, BOSAD tarafından bildirim formunda bir taahhüt niteliğinde belirtildiği üzere, bağımsız bir denetim kuruluşu tarafından BOSAD üyesi teşebbüslerden, gizlilik sözleşmesi çerçevesinde ve teşebbüslerin birbirlerinden bağımsız ve gizli tutulacak şekilde alınan geçmiş üç aylık dönemlere ait ciro ve satış miktarı bilgilerinin Türkiye kümülatif verisi haline getirilmesi ve bu bilgilerin BOSAD internet sitesi vasıtasıyla kamu ile paylaşılması şeklinde yürütülmesi halinde, söz konusu teşebbüs birliği kararına bireysel muafiyet tanınmasına karar verdi.

DİĞER HABERLER
Üreticiler Çiğ Sütü doğrudan Tüketiciye Ulaştırmak İstiyor

 

  -İNTERNET BANKACILIĞINDA SMS İLE ONAY KODU HİZMETİNDEN ÜCRET ALINDIĞI İDDİASINA SORUŞTURMA YOK-  

 

Rekabet Kurulu, Türkiye’de faaliyet gösteren bankaların birlikte aldıkları kararla internet bankacılığı kapsamında sunulan SMS ile onay kodu gönderme hizmetinden ücret almaya başladıkları, farklı maliyet ve getirilere sahip olmalarına rağmen benzer düzeyde ücret belirledikleri iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda soruşturma açılmamasına karar verdi.

 

Kurul ayrıca, T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’nin bankayla ilgili ipotek işlemlerini sözleşme aracılığıyla bir gayrimenkul şirketine vererek rekabeti ihlal ettiği iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda, şikâyetin reddi ile soruşturma açılmamasına karar verirken, aynı şekilde ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren Lider Beypazarı, Beytaş Turizm Beypazarı Tur. Nak. ve Tic. A.Ş., Lüks Beypazarı Seyahat Tur. Nak. Petrol Tic. Ltd. Şti. ve Şirin Beypazarı Turizm Taşıma Basın Yay. Gıda İmalat İth. Ihr. San. Tic. Ltd. Şti.’nin aralarında anlaşarak Ankara-Beypazarı hattında fiyatı arttırdıkları iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda soruşturma açılmamasına karar verdi.

 

 

 -IHY İZMİR HAVAYOLLARI A.Ş.’NİN YÜZDE 45’İNİN AİR BERLİN’E DEVRİNE İZİN-  

 

Rekabet Kurulu, Ihy İzmir Havayolları A.Ş.’nin yüzde 45.79 oranında hissesinin Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş.’den devralınması yoluyla Air Berlin Grubu tarafından Ihy İzmir Havayolları A.Ş.’nin ortak kontrolüne sahip olunması işlemine izin verdi.

DİĞER HABERLER
Avrupa Birliği'ne Süt Satışı Onaylandı...

 

Ayrıca, Enerji Yatırım Holding A.Ş. nezdinde bulunan Global Yatırım Holding A.Ş. ve Mehmet Kutman’a ait hisselerin, dolayısıyla Enerji Yatırım Holding A.Ş.’nin tam kontrolünün, halihazırda ortak kontrole sahip olan STFA Yatırım Holding A.Ş. tarafından devralınması işlemine izin verilirken, aynı şekilde Altria Ventures International Holding B.V. ve Okono A/S arasında bir ortak girişim kurulması işlemine de izin verildi.

 

Kurul, bununla birlikte, Ekomak Endüstriyel Kompresör ve Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Ekoser Endüstriyel Kompresör Servis Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile Eko Teknik Endüstriyel Kompresör Servis ve Satış Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi’nin hisselerinin tamamının Atlas Copco International B.V. tarafından devralınması işlemine izin verdi.

 

Opak Optik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yüzde 51 oranında hissesinin, Opak hissedarları ile Essilor International S.A. arasında aktedilen Hisse Alım Sözleşmesi çerçevesinde Essilor International S.A. tarafından devralınması işlemine de izin veren Kurul, aynı şekilde Umeco Plc’nin tek kontrolünün Cytec Industries Inc. tarafından devralınması işlemine de izin verdi.(ANKA)


29 Haziran 2012. 16:58
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x