Tarım Bakanlığı’nda Sendikalar Savaşı


Bakanlıkta sendikalar birbirine girdi. Tarım-İş ‘Üyelerimiz istifa ettiriliyor’; Öz Orman-İş ‘İşçiler seçme özgürlüğünü kullanıyor’ diyor.

 

Tarım Bakanlığı’nda sendikalar savaşı yaşanıyor. Yıllardır Tarım Bakanlığı’nda örgütlü bulunan Türk-İş’e bağlı Tarım-İş Sendikası üyelerinin Hak-İş’e bağlı Öz Orman-İş Sendikası’na üye yapılması tartışmayı ateşledi. Üyelerinin bürokratların zorlamasıyla istifa ettirildiğini belirten Tarım-İş Sendikası, geçen hafta eylemdeydi. Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, “Biz bu konuyu bakanla ve gerektiğinde Başbakan’la görüşeceğiz. Bürokratların yaptığı baskıyı paylaşacağız ” diye konuştu. Öz Orman-İş ise, dün bir basın açıklamasıyla yanıt verdi. Bakanlıktaki işçilerin suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen sendika, Tarım-İş için “üyelerini döven sendika, köhnemiş sendika” suçlamalarında bulundu.

 

Sendikalar arası gerginlik geçen hafta yapılan eylemle su yüzüne çıktı. Tarım-İş Sendikası bakanlık önünde eylem yaptı. Eylemin gerekçesinin “bir daire başkanının yazılı talimatıyla işçilerin sendikalarından istifa etmeleri için işyerine noter getirileceğinin duyurulması” ve aynı daire başkanının talimatıyla noterin çalışabileceği ortamın oluşturulması olarak gösterildi. Durumu haber alan Tarım-İş’e üye işçiler, yemekhaneden noteri uzaklaştırırken, bakanlığın önünde de protesto eylemi yapıldı. Eylemde konuşan Atalay, “Baskıyla sendikacılık demokrasiye uymaz. Suskunluğumuz, efendiliğimiz yanlış anlaşılmasın. Gerektiğinde eylemin en âlâsını yaparız” dedi.

DİĞER HABERLER
CarrefourSA yönetiminde 4 istifa

 

Suç duyurusu yapılacak

 

Suçlamaların hedefindeki Öz Orman-İş Sendikası ise, dün bir yazılı açıklama yaptı. Üyelerin ‘sendika seçme hürriyetini’ kullanmasını hazmedemeyen Tarım-İş’in kaba kuvvetle durumu durdurma arayışına girdiği iddia edilen açıklamada, “29 Haziran 2012 Cuma günü, Tarım-İş’ten istifa etmek üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Merkez Yerleşkesi’ne noter çağıran tarım emekçileri, bu köhne sendikanın dışarıdan getirdiği, işçi olmayan bazı militanların saldırısına uğradı” denildi. Saldırıya uğrayanların suç duyurusunda bulunacağı belirtilen açıklamada, “İşçilerin bu iradesi karşısında kaba kuvvete ve zorbalığa başvurmak ve yıllardır aidatını aldığı üyesini, tuttuğu kiralık militanlara darp ettirmek, Türk-İş’i ve Tarım-İş’i kurtarmaz. Zaten, istifa etmesin diye üyesini dövdürten sendika için yolun sonu gelmiş demektir” denildi.

Radikal

 

 


3 Temmuz 2012. 11:48
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x