Trakya’da Bu Kalitede Buğday Görülmedi


Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Mesut Köse, TMO’nun prim sistemi sayesinde Trakya’daki buğdayın kalitesinin arttığını belirtti.

 

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Mesut Köse, buğdayın kalitesinin artmasında TMO’nun prim sisteminin etkili olduğunu belirterek, “Trakya bölgesinde bu kalitedeki buğdayı bugüne kadar görmemiştik” dedi.

 

Köse, Malkara TMO Ajans Amirliği’ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, Trakya’nın bu yıl buğday üretimine çok önem verdiğini söyledi.   Üreticilere kaliteli ürün üretmelerinden dolayı teşekkür eden Köse, “Burada, buğdayın kalitesinin artmasında, TMO’nun prim sistemi etkili oldu. Trakya’daki ajans amirliklerimizi ve şube müdürlüklerimizi gezdik. Ortalama kalitenin aynı olduğunu söyleyebiliriz. Trakya bölgesinde bu kalitedeki buğdayı bugüne kadar görmemiştik. Bunda çiftçimizin ürünlerine özen gösterdikleri sonucu ortaya çıkıyor” diye konuştu.

 

Tekirdağ TMO Ofisi Şube Müdürü Yaşar Fidancı da 2012 yılı üretimi olan buğdayın fiziksel ve kimyasal özelliklerinin çok iyi çıktığını belirterek, şu ana kadar il genelinde 27 bin ton buğday alımı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Fidancı, şunları kaydetti:   “Kaliteye pirim verildiğinden dolayı üreticimiz toprak analizi, ilaçlama, gübreleme ve sertifikalı kaliteli tohuma yöneldi. Bunun sonucunda da ortaya çok yüksek kalitede ürün çıktı. Açıklanan buğday fiyatının 0,665 lira olmasına rağmen üretilen buğdayın 0,685 liraya çıkması ürünün kalitesini göstermektedir.”

DİĞER HABERLER
Bir yıldız Daha Kaydı

 

Köse, Malkara TMO Ajans Amirliği’nde incelemelerde bulundu ve üreticilerle görüştü.


5 Temmuz 2012. 16:27
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x