Asgari Ücrette Susan Devlet,Milyarlar Kazanan Futbolcuları neden Koruyor?


Futbolcular çok kazanıyor en az vergiyi ödüyor

 

Türkiye’de transfer sezonunda milyonlara imza atan yeşil sahaların yıldızları, memurlardan bile düşük vergi ödüyor.

 

Futbol kulüplerinin İMKB Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği transfer ücretleri üzerinden derlenen verilere göre, Süper Lig’de oynayan futbolcular 2012-2013 sezonu için milyonlarca liraya anlaştı.

 

TÜRKİYE VERGİ CENNETİ…  

 

Bu arada Türkiye futbolcular için adeta bir ’’vergi cenneti’’ özelliği taşıyor. Transferlerde birçok büyük Avrupa kulübünün ödediği rakamlardan aşağı imza atmayan futbolcular, vergi sonrası net kazançlar dikkate alındığında ise Avrupa liglerinde oynayan birçok yıldızı geride bırakıyor.

 

Süper Lig’de oynayan futbolcular yüzde 15, bir alt ligdeki kulüplerde oynayan futbolcular yüzde 10, diğer kulüpler yüzde 5 vergi ödüyor. Teknik direktörlerin ödediği vergi ise yüzde 35.

 

 

 İŞÇİ MEHMET, FUTBOLCU MEHMET’İN 2 KATINDAN FAZLA VERGİ ÖDÜYOR!  

 

 

Bu yıl Türk futbolcular arasında şu ana kadar transferler içinde en yüksek ücretli sözleşmelerden birine de Valencia Kulübü’nden Fenerbahçe’ye gelen Mehmet Topal imza attı.     Fenerbahçe’nin KAP’a gönderdiği özel durum açıklamasına göre, Fenerbahçe Valenciya’ya 4,5 milyon avro bonservis ücreti ödedi. Topal ise 2012-2013 sezonu için 2 milyon avro garanti para alacak. Mehmet Topal, bu sezon 30 maç oynasa maç başı 10 bin avrodan 300 bin avro daha kazanacak ve yıllık geliri 2 milyon 300 bin avroya çıkacak. Böylece Topal, bu yıl futboldan 5 milyon 232 bin 500 lira kazanmış olacak ve yüzde 15 vergi ödeyecek.

DİĞER HABERLER
Otomatik Olmayan Tartı Aletleri Yönetmeliği

 

Topal, bu ücret karşılığında 784 bin 875 bin lira gelir vergisi ödeyecek. Buna karşılık 5 milyon 232 bin lira kazanç elde eden doktor, avukat, mühendis, mimar, fırıncı, otelci Mehmet ise yaklaşık 1 milyon 821 bin 910 lira gelir vergisi tahakkuk edecek.

 

YABANCI 6 AY KALINCA VERGİYE TABİ TUTULUYOR…  

 

 

Yabancı futbolcular ise Türkiye’de 6 ay yeşil sahalarda top koşturmaları halinde, Türkiye’deki vergi kanunlarına göre vergilendiriliyor. Bu durumda Maliye örneğin, Fenerbahçeli Dirk Kuyt’tan yıllık 7 milyon 678 bin 125 liralık geliri karşılığında 1 milyon 151 bin 718,76 lira vergi isteyecek.

 

Öte yandan, Fenerbahçeli Egemen Korkmaz 750 bin 750 lira, Bekir İrtegün 580 bin 125 lira, Galatasaraylı Sabri Sarıoğlu 493 bin 875 lira, Necati Ateş ise 503 bin 343 lira vergi ödeyecek. aa

 

 

Futbolcuları bitirecek twit!  

 

 

 

İşçi Mehmet’le futbolcu Mehmet arasındaki vergi adaletsizliğine Bakan Mehmet el koyuyor     Dünün en çok dikkat çeken haberlerinden biri olan ücretli çalışanla futbolcular arasındaki vergi adaletsizliği konusu, twitter’a da sıçradı.

 

Twitter’dan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e twitsoru önergesi veren 2 vatandaşa Bakan Şimşek’ten yanıt hemen geldi.

DİĞER HABERLER
Kapıda bekleyen TIR sayısı 10 bin

Habertürk’ün haberine göre; Şimşek, kamu vicdanını zedeleyen bu durumu yeni gelir vergisi tasarısında masaya yatırılacağının sözünü verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


6 Temmuz 2012. 15:26
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x