Hava Taksi İDO’dan ucuz


İDO, fahiş fiyatlarıyla iyice uçuşa geçti!

 

Hava taksi İstanbul’dan Alaçatı’ya 90 dakikada 227 liraya götürürken; İDO’yu kullanarak aracıyla gidecek 1 kişi, hem 5.5 saatlik yorucu bir yolculuk yapıyor, hem de cebinden 350 liraya yakın para çıkıyor

 

Deniz Otobüsleri (İDO), ‘esnek fiyat’ diye diye vatandaşı adeta öfkeden çıldırtıyor. Yaz sezonunun yoğunluğunu fırsat bilen İDO, özellikle Cuma günleri ve hafta sonlarında vurgun yapıyor… İDO ile yolculuğun hem zamandan hem de paradan tasarruflu olduğunu düşünenler ise son dönemdeki fahiş fiyatlarla karşılaşınca şoka giriyor. TAKVİM’in tüm ‘fiyatları düzelt’ çağrılarına kulaklarını tıkayan İDO yönetimi, kasasını dolduruyor. Körfez’i dolaşmanın dışında İDO’nun başka alternatifi olmadığını düşünenler ise yanılıyor. Çünkü, son dönemde atağa kalkan hava taksiler, İDO ile tatil yolculuğundan hem daha hesaplı fiyata hem de kısa sürede ulaşım imkanı sunuyor.

 

ZAMAN-PARA KAYBI

 

İstanbul’ dan Alaçatı’ya hava taksi ile gitmek kişi başına 227 lira. Üstelik 90 dakikada Alaçatı’ya ulaşıp, ücretsiz servislerle gideceğiniz yere bırakılıyorsunuz. İDO’da ise durum vahim! Yarın sabah İDO’yu kullanarak Alaçatı’ya ulaşmak isteyenlerin cebinden yaklaşık 350 liraya yakın para çıkacak. Bu da yetmezmiş gibi 5.5 saat yolda geçecek. İDO ile yolculuk serüveninin maliyeti şöyle: Yarın sabah Yenikapı’dan Bandırma’ya otomobili ile gitmek isteyen 1 kişi ekonomik bilete 200, business bilete 215 liraya varan ücret ödeyecek. 2 saati aşan bu yolculuk sonunda otomobil ile yaklaşık 315 kilometre yol yaparak Alaçatı’ya ulaşacak kişi ayrıca 135 lira da benzin parası verecek. 5.5 saat süren yol yorgunluğu ve üstüne 350 liraya yakın para harcayan bu kişi günü bitirmiş, tatilin ilk gününü harcamış olacak.

DİĞER HABERLER
Suriye’ye ihracat yüzde 132 arttı

 

‘BİNMEYİN ARKADAŞ SOYGUNDUR BU’

 

TAKVİM, Cuma günü 5 kişilik bir ailenin araçlarıyla Bandırma’ya gidiş-dönüş için İDO’ya bin 220 lira ödeyeceğini yazdı; yer yerinden oynadı…

 

İşte bazı İDOZEDELER’in tepkisi:

 

* LPG’li aracımla Gaziantep’ten İstanbul’a eşim ve 2 kızımla gidip geldim. Şehir içi yolculuk dahil 610 TL harcadım.  * Uçakla seyahat et, gittiğin yerde araba kirala çok daha ucuza çıkarsın. İlla araba ile gideceksen de körfezi dolaş. * Binmeyin artık. Herkes binmeye devam ettiği sürece fiyatlar yüksek kalacak, hatta artacak. * Protesto edelim, kimse kullanmasın. 1-2 hafta, fiyatlar düşürülene kadar. Soygundur bu… * O paraya Akdeniz’de cruise yaparım… * Körfez’i dolaşın esnaf para kazansın. Hem cebinizde de para kalır. * Vay be! Dünyanın neresinde görülmüş böyle fahiş ücretler…  * Marmaris’ten Rodos’a gidiş 25 euro. 1 saatlik yol, katamaran tekne ile. İDO’nun fiyat politikasını akıl izan kaldırmıyor.  * Parası olan biner, olmayan LPG’yi taktırır ve Körfez’i dolaşır. Taş çatlasa 200 TL… * Bu haberden sonra kullanmayacağım. * Helikopter de ucuz bir alternatif.

 

İLK GERİ ADIM

 

İDO, yeni bilet satış sisteminde isteğe göre yapılan koltuk seçimlerinde alınan ek ücretleri kaldırdığını açıkladı. Ancak, İDO’nun 1-5 liralık kârından vazgeçmesi yeterli bulunmadı. Diğer uygulamalardan da geri adım bekleniyor. İDO’nun gözden çıkardığı rakamlar şöyle:

DİĞER HABERLER
'Torba yasa' ile 79 milyona müjde

 

KOLTUK SEÇİM ÜCRETİ

 

DENİZ OTOBÜSÜ

 

AVŞA 2 TL

BANDIRMA 2

TL ARMUTLU 2 TL

ÇINARCIK 1 TL

Kartal 1 TL

YALOVA 1 TL

 

 FERİBOT

 

Cam kenarı 5 TL  Genel 2 TL

 


7 Temmuz 2012. 15:34
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x