Hindi Üreticisinin Umudu İhracat…!


Bolca Hindi Genel Müdürü Erbayram: Kanatlı sektörü gibi hindi üreticilerinin de ümidi ihracat.

 Bolca Hindi Genel Müdürü Kamil Erbayram, “Bütün kanatlı sektörü olduğu gibi biz hindi üreticileri de ümidimizi ihracata bağlıyoruz.” dedi.  Bolca Hindi’de açıklama yapan Erbayram, sektörün beklentilerine değindi. Erbayram, hindi etinin ihracat şansının çok yüksek olduğunu belirtti.

Kamil Erbayram, özellikle göğüs etinin yurt dışında, AB ülkelerinde Türkiye’deki fiyatların en az 3 katı olarak seyrettiğine dikkat çekti. Hindinin karkas üretimi parçalandığında 2/3 oranında da göğüs eti olduğunun görüleceğini kaydeden Erbayram, şöyle devam etti: “Bunun için bütün kanatlı sektörü olduğu gibi biz hindi üreticileri de ümidimizi ihracata bağlıyoruz. Ancak AB henüz Türkiye ürünlerine birçok incelemeler yapmasına rağmen ithal belgesi vermeyi geciktirmekte. Bu belgenin en kısa zamanda alınabilmesi hepimizin sevinç kaynağı olacak.”

15 yıl önce sadece yılbaşında tüketilen hindi etinin bugün yılın 12 ayında marketlerde bulunduğuna vurgulayan Bolca Hindi Genel Müdürü Erbayram, sektörün kısa ve uzun vadede hedefleriyle ilgili şu bilgileri verdi: “Kısa vadeli hedeflerimiz hindi etinin beslenmedeki önemini vurgulayarak tüketiciyi bilinçlendirmek ve bu sayede hindi eti tüketimini artırmak. Uzun vadeli hedeflerimiz ise hindi eti kullanım alanlarının genişletilmesi için tüketiciye dönük programlar yapmak, hindi eti üretimi ve tüketimi ile ilgili dış ülkelerdeki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip ederek platform üyeleri arasında tartışmak ve uygun olanları güncel üretimlerimizde uygulamaya almak.”

DİĞER HABERLER
Şimdi de "Helal"sertifikalı kurban...!

HİNDİ PAZARINDA YENİ YATIRIMLAR YOK

Kamil Erbayram, hindi üretiminin 4 firma tarafından yapıldığını, bunların ise Bolca Hindi, Pınar, Banvit ve Alp Hindi olduğunu kaydetti. Erbayram, hindi eti üreten işletmelerin kurulu kapasitelerinin halen gerçekleştirmekte oldukları üretimin üzerinde olduğundan yeni yatırımların söz konusu olmadığını aktardı. Erbayram, şöyle devam etti: “Ancak dünyadaki teknolojik gelişmeler takip edilip mevcut sisteme daha verimli ve daha hijyenik ortamlarda üretim yapabilmek için bir takım ilaveler gerçekleşmekte.”
 
Erbayram, Bolca Hindi’nin 2006 yılında yeni inşa ettiği kesimhane ve et işleme ünitelerinin AB normlarına göre tamamen yeni bir proje olarak gerçekleştiğinden, bu tip ilave yatırımlara ihtiyaç olmadığını aktardı. Erbayram, tesisin saatte bin 200 adet kesim kapasitesi ile 30 bin tona kadar üretime cevap verecek düzeyde olduğunu dile getirdi.


9 Ekim 2010. 20:21
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x