Arap Fast Food: “Felafil”


Felafil’in içerisinde 15 çeşit baharat kullanılıyor.

 

Amerikanların Hamburgeri, Türklerin döneri ve Arapların Felafili, günlük yaşamda atıştırmalık yiyecekler arasında biliniyor.

 

Felafilin, döner ve hamburgerden farkı ise vejeteryan yiyeceği olması, yani etsiz bir yiyecek.   Ortadoğu’nun vazgeçilmez lezzetlerinden felafil, özellikle Arap ülkelerinde ‘fast food’ yemeği olarak büyük ilgi görüyor.   Baklanın, çeşitli ot ve baharatlarla birlikte ezilmesinin ardından farklı şekillerde, köfte boyutlarında yağda kızartılarak hazırlanan felafil, özellikle Mısır, Suriye, Ürdün, Lübnan ve Filistin’de insanların hemen hemen her gün yedikleri yemekler arasında yer almaktadır.   Ortadoğu’da farklı isimlerle anılan felafil, bir vejetaryen yiyeceği olarak da kabul ediliyor.

 

Felafilin içerisinde 15 çeşit baharat kullanılıyor. Domates, maydanoz, turşu ve tahin sosu katılarak da yemek mümkün.   Anayurdunun neresi olduğu konusunda net bilgi bulunmayan felafil yemeğinin, tarihte Filistin’de bilinen bir yemek türü olduğu, Mısır’da da Kıptilerin oruçlu oldukları günlerde hayvansal gıda tüketiminin yasak olmasından dolayı yedikleri bir yiyecek olarak bilindiği belirtiliyor.


DİĞER HABERLER
Makro Tarım, İki Yeni Ürününü İlk Kez Growtech Antalya Tarım Fuarında Tanıtacak…
1 Kasım 2012. 19:28
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x