Hooters Türkiye’ye geliyor


Garsonlarıyla ünlü Hooters Türkiye’ye geliyor
Tüm dünyada en seksi restoranlarda biri olarak kabul edilen Hooters, Türkiye’de de şube açmaya hazırlanıyor. Mini şortlu güzel ve seksi kızları garson olarak kullanarak  oldukça başarılı olan marka bugün artık sadece restoran işletmesinde değil pek çok farklı alanda faaliyet gösteriyor. Yiyecek içecek markası olmaktan çıkıp neredeyse seksapel ile özdeşleşen Hooters ismi aslında, altında havayolları, kumarhane, dergi, güzellik yarışmaları barındıran dev bir imparatorluk.

Garsonların kısa şortlarla servis yaptığı Amerikalı tavuk-bira restoranı zinciri Hooters Türkiye’ye geliyor. 29 ülkede 455 restoranı bulunan restoran zinciri yeni genişleme stratejisi sayesinde cirosunu yüzde 20 artırmayı hedefliyor.

Piyasa değeri 250 milyon dolar olan, hamburger, tavuk kanadı, deniz ürünleri ve alkol servis edilen restoran zincirinin 29 ülkede 455 şubesi bulunuyor. Bu yıl sonuna kadar ilk restoranlarını Türkiye’ye açma planı yapan Hooters, Hindistan ve Japonya’da da restoran açarak bir yıl içinde cirosunu yüzde 20 artırmayı planlıyor.

Tavuk-bira restoranı olarak bilinen Hooters’in en önemli özelliği ise dolgun kalçalı kadınları garson olarak seçmesi. Hooters’ta bu garsonlar tek model elbise giyiyor. Garsonların üzerlerine vücuda yapışan turuncu renkli çok kısa bir şort bulunuyor. Üzerlerinde ise restoran logosunun bulunduğu askılı bir tişört oluyor. ABD’de 44 eyalette hizmet veren ve son yılların en başarılı bağımsız operasyon yapan restoran zinciri seçilen Hooters, Güney Kore ile girdiği Asya pazarında büyük bir başarıya imza attı. 280 ila 470 metrekare büyüklüğündeki restoranların en başarılı olanı ise Şangay’a açılan şube. Hooters ayrıca her yıl bünyesinde güzellik yarışması da düzenliyor ve bu yarışmada başarılı olanlardan takvim hazırlıyor. Hooters’in seksi garsonları, ülkesine göre yapılan futbol karşılaşmalarında da favori takımların formalarıyla servis yapıyor.

DİĞER HABERLER
Boehringer Ingelheim Kanatlı Yetiştiriciliği Eğitimi’nde üreticilerle bir araya geldi

MÜŞTERİNİN İYİ VAKİT GEÇİRMESİ ÖNEMLİ

Her bir garsonun ABD’de spor müsabakalarının vazgeçilmezi “amigo kızlar” gibi olması isteniyor. Hooters kızları, dolgun kalçalı genç kadınlar arasından seçiliyor. İşe alınan garsonlar, Hooters üniformasını iş saatleri boyunca giyeceğine dair teminat veriyor. Garsonlar sadece servisin yanı sıra müşterileri de eğlendirmekle yükümlüler. Ancak sarkıntılığa taviz verilmiyor.

Hooters:

Florida’da açıldı, 29 ülkeye yayıldı

* İlk Hooters restoranı 1983 yılında Florida’da açıldı.
* ABD’nin 44 eyaletinde ve dünyanın 29 ülkesinde hizmet veriyor.
* Hooters’in restoran sayısı 455
* Restaurants and Institutions dergisi tarafından 400 restoran arasında en iyi 45’inci restoran seçildi.
* Yönetim kademesinin yüzde 32’kadınlardan oluşuyor
* Her yıl hayır işlerine 8, kanser araştırmalarına da 2 milyon dolar yardım yapıyor.
* Hooters’ın 2010 yılı piyasa değeri 250 milyon dolar olarak tahmin ediliyor.


30 Ağustos 2010. 20:21
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

2 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
deniz
deniz
13 yıl önce

Garsonların kısa şortlarla servis yaptığı Amerikalı tavuk-bira restoranı zinciri Hooters Türkiye’ye geliyor. 29 ülkede 455 restoranı bulunan restoran zinciri yeni genişleme stratejisi sayesinde cirosunu yüzde 20 artırmayı hedefliyor.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
2
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x