‘Organik’ için masraflar devletten


Özel Çevre Koruma Kurumu projeleri destekleyecek; sertifikasyon, eğitim ve toprak analizlerine yönelik yapılacak masrafları karşılayacak.

Çevre ve Orman Bakanlığı Özel Çevre Koruma Kurumu tarafından koruma altına alınan bölgelerde yapılacak organik tarım desteklenecek. Projelerin sertifikasyon, eğitim ve toprak analizlerine yönelik yapılacak masraflar da kurum tarafından karşılanacak.

Konuyla ilgili olarak Özel Çevre Koruma Kurumu ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığına bağlı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü (TÜGEM) arasında işbirliği protokolü törenle imzalandı. TÜGEM’de yapılan törenle protokole TÜGEM Genel Müdürü Ali Karaca ile Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanı Ahmet Özyanık imza koydu.

Törende konuşan Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanı Ahmet Özyanık, “İmzaladığımız çerçeve protokolü yerel teşkilatlarımıza göndericeğiz. İstekli alanlarda başlatılan projeler kurumuz ve TÜGEM tarafından desteklenecek” diye konuştu.

Organik tarım yapacak üreticilerin toprak analizi, sertifikasyon gibi konularda maddi olarak zorlandığını anlatan Özyanık, “Tarım Bakanlığının desteklerinin yanı sıra protokol çerçevesinde üretilecek projelere sertifikasyon, eğitim ve toprak analizlerine yönelik yapılacak masrafları kurum olarak biz karşılayacağız” dedi.


DİĞER HABERLER
İthal Et'e Önlem Geliyor
14 Ekim 2010. 17:50
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x