FAO’dan Sütaş’a Ödül


Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), kuruluş yıldönümü ve aynı zamanda Dünya Gıda günü olan 16 Ekim’de, SÜTAŞ Süt Ürünleri A.Ş.’yi gıda ve tarıma yaptığı katkılardan ötürü madalyayla ödüllendirdi.

Kurulduğu günden bu yana ‘Türkiye’nin Sütçüsü’ misyonuyla Türk tarım ve hayvancılığının gelişmesini birincil görev olarak üstlenen SÜTAŞ, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından madalya ile ödüllendirildi.

Türkiye tarımına yaptığı katkılar nedeniyle SÜTAŞ’a verilen ödülü, Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz kabul etti. Tarım ve Köyişleri Bakanlığ

ı, FAO Türkiye Temsilciliği ve TÜGİS (Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası) işbirliği ile gerçekleştirilen törenlerle “Dünya Gıda Günü” kutlandı. The Marmara Otelinde, 16 Ekim tarihinde gerçekleştirilen törene, TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Buzbaş, FAO Türkiye Temsilcisi Mustafa Sinaceur ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları katılarak birer konuşma yaptılar.

 Törende, dünyadaki tarım ve gıda üretiminin geliştirilmesi ve modernleştirilmesi konusundaki önemli çalışmalara imza atan en büyük uluslararası kuruluş olan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından da Türk tarımına katkı yapan kurumlara madalya verildi. SÜTAŞ, ekonomik kriz gerekçesi ile işçi çıkarmamış aksine yeni işçiler almış olması; 12 yıldır Türkiye’nin ilk ve halen tek özel sektör süt hayvancılığı eğitim merkezinde 9 bini aşkın çiftçi ve üreticiye ücretsiz eğitim vermis bulunması da dikkate alınarak, FAO tarafindan “Kriz Dönemlerinde Gıda Güvenliğinin Başarılması -In Times of Crisis Achieving Food Security” madalyasına layık görüldü.

DİĞER HABERLER
Alman turistler beklemede

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı da “Gıda Güvenliğine Katkılarından” dolayı SÜTAŞ’a teşekkür belgesi verdi. SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, madalyayı FAO Türkiye Temsilcisi Mustafa Sinaceur’ün, teşekkür belgesini de Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları’nın elinden aldı.


17 Ekim 2010. 18:26
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x