İhracatçıya 40 Milyon Dolar Destek


Çağlayan, ihracatçılara işbirliği projeleri kapsamında 2011 yılında 35-40 milyon dolar civarında destek vereceklerini söyledi.
   
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, ihracatçılara işbirliği projeleri kapsamında 2011 yılında 35-40 milyon dolar civarında bir destek vereceklerini ifade ederek, “İhracatçıların, eğitim ve danışmanlık faaliyet giderlerinin 400 bin dolara kadarını, yurt dışı pazarlama programları kapsamında gerçekleştirilecek faaliyet giderlerinin program başına 150 bin dolara kadarını biz karşılayacağız” dedi.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” konulu bir basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çağlayan, Uluslararası rekabetçiliğin gelişmesi ve desteklenmesi yasasını 23 Eylül 2010’da yürürlüğe soktuklarını ifade ederek, Uluslararası rekabetçilikte işbirliğinin önemine değindi.

Uluslararası rekabetçiliğin desteklenmesi için, ihracatçı birliklerini, il ticaret ve sanayi odalarını, organize sanayi bölgelerini, endüstri bölgelerini, sektörel üretici derneklerini, sektörel dış ticaret şirketlerini ve imalatçıların kurduğu dernek ve kooperatiflerine işbirliği çağrısı yapan Bakan Çağlayan, işbirliği kuruluşlarının üyelerine yönelik olarak sunacakları projelerle, eğitim ve danışmanlık ihtiyaç analizlerini, eğitim danışmanlık programlarını, yurtdışı pazarlama programlarını, alım heyeti programlarını ve istihdamı destekleyeceklerini dile getirdi.

Projelere yüzde 75 destek

İşbirliği programda Bakanlık olarak yapacakları faaliyetleri sıralayan Bakan Çağlayan sağlanan desteğin, “Eğitim ve danışmanlık faaliyet giderleri ile organizasyona yönelik faaliyet giderlerinin 400 bin dolara kadarını, yurt dışı pazarlama programları kapsamında gerçekleştirilecek faaliyet giderlerinin program başına 150 bin dolara kadarını, alım heyeti programları kapsamındaki giderlerin program başına en fazla 100 bin dolara kadarını yani yüzde 75 hibe ile destekleyeceğiz” dedi.

DİĞER HABERLER
Enflasyon rakamları

Bakan Çağlayan konuşmasını şöyle sürdürdü: “İhracatçı arkadaşlarım getirebildiğiniz kadar proje getirin. Bu çerçevede işbirliği anlaşması ile yeni bir anlayış getirdik. 2011 yılında bu konuda 35-40 milyon dolara kadar destek vereceğiz. 40 milyon doları geçerse de ben diğer Bakan arkadaşlarımla görüşerek bu desteğin arttırılmasını sağlarım. Yeter ki siz proje üretin yeter ki çalışıp ülkeyi kalkındırın.”

Yılbaşından bu yana yüzde 16 ihracat artışı var

Öte yandan Zafer Çağlayan, Ekim ayı ihracatının 24 Ekim’e kadar olan süreçte 8.3 milyar dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.2’lik artışa tekabül eden rakam, bir önceki ayın aynı dönemine oranla yüzde 17.6’lık bir artışa işaret ediyor. Genel ihracat artışı ise 1 Ocak’tan bu yana yüzde 15.9 olarak gerçekleşti.


25 Ekim 2010. 19:31
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x