Egemen Bağış, ”Sık dişini Avrupa, Türkiye yardıma geliyor”


Bakan Bağış, Türkiye’nin bu yılın ilk yarısında yüzde 11 büyüme sağlayarak, Avrupa’nın en güçlü ekonomisi olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.
 
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye’nin bu yılın ilk yarısında yüzde 11 büyüme sağlayarak, Avrupa’nın en güçlü ekonomisi olduğunu ortaya koyduğunu belirtti ve “Biz, AB sürecinde artık Avrupalılara (Sık dişini Avrupa, Türkiye yardıma geliyor) sloganını kullanabiliyoruz” dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Spyros Kouvelis de, ülkesinin ekonomik krizden çıkarken Türkiye’nin geçmişteki çabalarını örnek aldığını belirtti.

Türkiye-Yunanistan Karma Ekonomik Komisyon (KEK) 4. dönem toplantıları Ankara’da başladı. Devlet Bakanı Bağış ile Kouvelis, toplantı öncesi biraraya geldi, ardından da Bağış ve Kouvelis Başkanlığında heyetlerarası görüşmelere geçildi.

Devlet Bakanı Bağış, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, KEK toplantısının Türkiye ile Yunanistan arasındaki ikili ticari ve ekonomik ilişkileri geliştireceğini ifade etti.

İki ülkenin siyasilerine düşen görevin, özel sektör temsilcilerinin arasındaki bağları kuvvetlendirmek, iş adamlarının önlerini görebilmelerini sağlamak olduğunu anlatan Bağış, “Tabi ki ülkelerimiz arasındaki ilişkiler konuşulurken, iki tarafın da gündeme getirebileceği bazı sorunlar, beklentiler ve çözüm bekleyen konular vardır. Ama şundan da herkes emin olmalıdır ki, Türkiye ile Yunanistan arasında çözülemeyecek hiç bir sorun da yoktur. Yeter ki iki Başbakanın ortaya koyduğu kararlı vizyoner ve cesur tutumu bizler de takip edelim, bizler de sürdürelim, Türkiye ile Yunanistan arasındaki bütün sorunlar rahatlıkla çözülür” dedi.

DİĞER HABERLER
​Çiftçilere destek ödemesine başlanıyor

Bakan Bağış, bugün Romanya’da 6 bin 500, Bulgaristan’da 1.200 Türk sermayeli firma bulunduğunu, ancak Yunanistan’da bu rakamın çok az olduğunu da dile getirdi ve toplantıda alınacak kararlarla bu rakamın artırılabileceğini umduğunu belirtti.

İş adamlarının kolay ve hızlı erişebilecekleri pazarlara yöneldiğine dikkati çeken Devlet Bakanı Bağış, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kendilerini en az Avrupalı hissettikleri an vize kuyruklarında beklemek zorunda kaldıkları andır. AB yetkililerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına uygulanan zeminsiz, hukuksuz ve anlamsız vizeleri kaldırabilmesi için Yunanistan’ın öncü görevini üstlenmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin bu yılın ilk yarısında yüzde 11 ekonomik büyüme sağlayarak, Avrupa’nın en güçlü ekonomisi olduğunu ortaya koyduğunu kaydeden Bağış, şöyle konuştu:

“Biz, AB sürecinde artık Avrupalılara (sık dişini Avrupa, Türkiye yardıma geliyor) sloganını kullanabiliyoruz. Türkiye’nin olası potansiyelini Avrupalılara ikna etmesi konusunda Yunanistan’ın çok önemli bir görev üstleneceğine de yürekten inanıyorum. Çarpık zihniyetlere karşı Türk-Yunan işbirliği en önemli tedaviyi uygulayacaktır. Çünkü asıl inşa etmeye çalıştıkları duvar, kendi beyinlerinin içerisindeki ön yargı duvarlarıdır. Türk-Yunan ortaklığıyla bölgemizin bir cazibe ve refah merkezi olabileceğine ben yürekten inanıyorum.”

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Spyros Kouvelis de, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ekonomik ilişkileri bir kez daha masaya yatıracaklarını söyledi.

DİĞER HABERLER
İhracatçıya sigorta için destek

25 Ekim 2010. 22:57
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x