Et ve Süt Kurumu Tam Kadro Doğu Anadolu’da


a
Et ve Süt KurumuGenel Müdürü İsmail KEMALOĞLU ve beraberindeki heyette bulunan Alım ve Üretim Dairesi Başkanı Osman UZUN, Piyasa İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Mediha ÜSTÜN ve Gıda Mühendisi Bekir YILDIZ ile birlikte Doğu Anadolu Bölgesinde ziyaretlerde bulundu.
Van, Ağrı, Kars ve Ardahan illerine gerçekleştirilen seyahatte; Doğu Anadolu’da besiciler ve diğer sektör temsilcileriyle bir araya gelen Genel Müdür, illerdeki bazı mandıraları beraberindeki heyetle birlikte gezdi.
Yolculuk  programı çerçevesinde Van ilinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi EKER Başkanlığında Bakanlığın tüm üst düzey yetkililerinin iştirakiyle gerçekleştirilen sektör toplantısına da katılım sağlandı. Toplantıya katılan besiciler, borsa, birlik ve kooperatif başkanları,  Bakanlığın bölgeye verdiği destekler ve Kurumun faaliyetlerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi, uygulamada yaşanan bir takım aksaklıklarla ilgili taleplerde bulundular.Bakan M.Mehdi EKER, ıslah ve mera çalışmaları ile Van’da mevcut 2,4 milyon olan büyükbaş hayvan varlığının 4 milyona çıkarılmasının hedeflendiğini, suni tohumlama eylem planı ile büyükbaşta etçi ve kombine ırkların geliştirileceğini, yapılacak projelerle doğudan batıya besi hayvanı sevkinin ortadan kalkacağını ifade etti.
bGıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürleri ile Kombina Müdürlerinin de eşlik ettiği toplantı ve ziyaretlerde, tarım nüfusu, hayvan varlığı ve mera alanları bakımından en yoğun olan Doğu Anadolu Bölgesinde bugüne kadar yapılan destekleme çalışmaları ve Kurumumuz faaliyetleri değerlendirilirken, hayvancılığa dair yaşam gözlendi.
Hayvancılığın bir aile işletmeciliği, kırsal bir organizasyon ve yaşam tarzı olduğunu her fırsatta belirten Genel Müdür KEMALOĞLU, üreticiyle işbirliği içerisinde bölge hayvancılığını daha ileriye götürmek istediklerini ve her zaman üreticinin ve sahanın içinde olmaya çalıştıklarına dikkat çekti. Bölge hayvancılığının kabuk değiştirmesi daha az maliyetle daha çok verim alınması gerektiğine vurgu yaptı, yapılacak çalışmalarla 30 ay olan ortalama kesim yaşının 14 aya indirilebileceğini ifade etti.

DİĞER HABERLER
Çobanlığın yok olmasını önleyeceğiz
7 Eylül 2013. 14:54
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x