Kanatlı Sektörü’nü Tehdit Eden Hastalıklar ve Aşılar Ele Alındı


4

 

 Phibro Hayvan Sağlığı 10-12 Eylül tarihlerinde İzmir, Konya ve Adana’da gerçekleştirdiği toplantılarda kanatlı sektörünün önde gelen temsilcilerine, veteriner hekimlere ve enstitülerde görevli katılımcılara Türkiye ve içinde bulunduğu bölgede kanatlı sağlığını tehdit eden hastalıklar ve Phibro aşıları hakkında bilgiler aktardı.

 

2Her şehirde yoğun katılımcının olduğu toplantılarda, İzmir ve Konya’da yumurtacı tavukların, Adana’da ise broyler tavukların hastalıklarına ilişkin sunumlar Phibro Hayvan Sağlığı kanatlı aşılarının Dünya Teknik Destek Direktörü Dr. Udi Ashash tarafından gerçekleştirildi.

 

 

İki oturum şeklinde organize edilen toplantılarda yumurtacı tavuklara yönelik olarak hazırlanan sunumların ilk bölümünde Newcastle Hastalığı’nın genetik sınıflandırılması ve tablet formunda TAbic® V.H. aşısının özelliklerine değinen Ashash,  aşının içerdiği V.H. Clone suşunun lentojenik ve asemptomatik bir suş olmasının yanısıra Newcastle Hastalığı’nın yaygın saha suşlarına karşı iyi koruma sağladığına dikkat çekti.

 

 

Phibro Hayvan Sağlığı kanatlı aşılarının Dünya Teknik Destek Direktörü Dr. Udi Ashash

Phibro Hayvan Sağlığı kanatlı aşılarının Dünya Teknik Destek Direktörü Dr. Udi Ashash

Bunu takiben TAbic® IBVAR2 aşının, dünya genelinde ve özellikle Orta Doğu ve Türkiye’de de hızla yayılan Enfeksiyöz Bronşitis’in Varyant 2 saha suşuna karşı tek aşı olduğunu belirten Ashash, Varyant 2 ile ilgili Türkiye’de yapılan saha çalışmalarının sonuçlarını paylaştı. TAbic® IBVAR2 aşısının challenge uygulamalarına karşı elde edilen koruma seviyelerine değindi ve TAbic® V.H. aşısı ile herhangi bir geçimsizlik oluşturmadığından eş zamanlı oluşan Newcastle enfeksiyonlarına karşı da korumayı baskılamadığını vurguladı.

DİĞER HABERLER
Yavuz Sultan Selim'in İhanete Cevabı.....

 

 

İkinci bölümde ise Gumboro hastalığına karşı kullanılan TAbic® M.B. aşısının genel özelliklerine geçmeden önce kısaca kanatlılarda immunsupresyonu anlatan Ashash, TAbic® M.B. aşısının immunsupresyon oluşturmaksızın hastalığa karşı tek dozla oluşturduğu güçlü etkinliğinden ve aşılama sonrasında başlattığı hızlı korumasından bahsetti. Bu sunumun ardından kombine inaktif Newcastle V.H. suşu ve Gumboro VP2 proteini içeren ilk sub-unit Gumbin® VP2 aşısının benzersiz üretim aşamalarını ve tek tip, güvenli ve steril bir aşı olmasının sağladığı avantajlara değinerek, Gumbin® VP2 aşısıyla her iki hastalığa karşı iyi koruma elde edildiğini aktardı. Sonrasında kısaca Enfeksiyöz Koriza Hastalığı’na karşı kullanılan Coryza aşısına yer verildi.

 

 

Toplantının son ayağı olan Adana’da ise broyler tavuklarının Enfeksiyöz Bronşitis, Gumboro ve Newcastle Hastalıkları ve bu hastalıklara karşı kullanılan patentli tablet formunda TAbic® IBVAR2, TAbic® M.B. ve TAbic® V.H aşıları hakkındaki bilgiler aktarıldı.

 

 

1Sunumların dikkat çekici bölümlerinden birisi de, doğru aşılama sıklığının belirlenmesi ve aşılama programları oluşturulurken uyulması gereken presipler hakkında verilen bilgiler ile bu prensiplere bağlı kalınarak oluşturulan örnek aşılama programlarıydı.

 

 

Gerek sunumların sonunda sorulan sorular ve gerekse akşam yemeklerinde Phibro yetkilileri ile katılımcılar arasındaki bilgi paylaşımlarıyla toplantılar verimli şekilde sürdü.

DİĞER HABERLER
'Osmanlı Subayı' 10 Mart'ta ABD'de vizyonda

 

 

Phibro Hayvan Sağlığı temsilcileri, hem yeni ürünleri hem de teknik destekleriyle kanatlı sektörüne aktif olarak katkı sağlamaya devam edeceklerini bildirdiler.

 

 

Not: 3 şehirde gerçekleşen toplantılar ile ilgili geniş bilgi ve fotolar


18 Eylül 2013. 17:29
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x