5 Çeşit Buğday Tohumu Gürcistan’a Törenle Gönderildi


Untitled-1 copy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NURİ ÇAĞLAR/ÇİFTLİK DERGİSİ TRAKYA BÜROSU

 

 

Trakya Tarım tarafından Tekirdağ’da üretilen 5 çeşit buğday tohumu Gürcistan’a törenle uğurlandı. Daha önce de 5 ülkeye yerli tohum ihracatı yapan şirket, son yıllarda yaptığı ıslah çalışmaları ile ihracattaki Pazar payını artırmak istiyor.

 

 

Trakya Tarım tarafından Tekirdağ’da ürettiği 5 çeşit buğday tohumunun 24 tonluk ilk partisini Gürcistan’a ihracat etti. Tekirdağ’da üretilen buğdaylar daha önce de Azerbaycan, Irak, Bulgaristan, Yunanistan ve Sudan’a ihraç edilmişti. Tiflis’e gönderilen tohumlar için Trakya Tarım’ın Dumansız Sanayi Bölgesi’nde bulunan tesislerinde tören düzenlend

 

 

Buradaki törene Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cevdet Soyak, İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, Trakya Tarım şirketi yönetim kurulu başkanı İlhami Özcan Aygun katıldı.

 

od

Şirketinin buğday ve diğer tahıllarda yaptığı ıslah çalışmalarını anlatan İlhami Özcan Aygun, “Türkiye tohumu tamamen ithalat yapar iken şimdi ihracat yapar hale geldik. Gürcistan’a ilk kafilemiz yola çıkıyor. Gürcistan’da artık Türkiye’de Tekirdağ’da üretilen tohumlar yeşerecek. 2004’den beri AR-GE çalışmalarımız sürüyor. Islah çalışmalarımızla bu güzel tabloyu elde ettik. Gürcistan’a giden tohumların devamı gelecek. Türkiye artık dünya pazarında yer ediniyor. Tekirdağ’daki tarlalarda üretilen tohumlar artık ülkemize döviz getiriyor. Bu ne mutlu bir tablo. 2009’da Yunanistan’a ve Bulgaristan’a çeltik ihracatı yaptık.” dedi.

DİĞER HABERLER
Erdoğan MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi kabul etti

 

 

İlk partide Gürcistan’a 24 ton tohum gönderdiklerini kaydeden Aygun, “Islah ettiğmiz Kaan, Hakan, Turkuaz, TT601 ve Rumeli isimli tohumlarımızda Gürcistan’a ilk ihracatımızı gerçekleştirdik. Bu çeşitlerimizi Gürcistan’ın iklim şartlarına göre geliştirildi. Bu çeşitlerimizi Azerbaycan, Irak, Bulgaristan, Yunanistan ve Sudan’a ihraç edilmiştik. İç pazara da satışlarımız sürüyor. Yoğun talepler oluyor.” dedi

 

 

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cevdet Soyak, İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, Trakya Tarım şirketi yönetim kurulu başkanı İlhami Özcan Aygun Gürcistan’a yola çıkacak kamyona ilk tohum çuvalını yükledi.

 


24 Eylül 2013. 18:52
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x