Tarım ve Hayvancılık sektörünün Avrasyadaki en büyük buluşması


1382089_342622745883343_1780539511_n

Tarım ve Hayvancılık sektörünün Avrasyadaki en büyük buluşması sayılan BURTARIM 2013 Bursa 11. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa 6. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı, 30 eylül 2013 Pazartesi günü yapılan VİP açılış töreni ile başladı. Bursa Valisi Münir KARALOĞLU, Vali Yardımcısı Hüseyin EREN, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer ÇELİK,’in hazır bulunduğu açılış törenine Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Kamu Kurumlarının yöneticileri, sektör temsilcileri ve davetliler katıldı.

 

Türk Tarımı Avrupanın Zirvesinde

 

995165_342622752550009_1146964092_nAçılış konuşmasında tarımın önemine vurgu yapan Vali Münir KARALOĞLU, Türkiyenin tarımsal üretimde dünyada 11.’likten 7.’liğe geldiğine, Avrupa’da da birinciliğe yükseldiğine dikkat çekti. Bu başarının tesadüfî olmadığını belirten Vali KARALOĞLU, Türkiye’de uygulanan reel teşvikler ve Tarım Bakanlığının havza bazlı çalışmalarının bu başarıda etkisi vardır dedi. Yapılan güzel çalışmaları taktir eden Bursa Valisi Münir KARALOĞLU, bu tip toplantılarda sadece bardağın boş tarafı ile ilgilenip, dolu tarafına hiç bakmamak hakkaniyete uygun değil, bardağın dolu tarafını dolduranlara da teşekkür etmek lazım dedi.

 

Bursa Bu Gururu ve Mutluluğu Hak Ediyor

 

Açılış töreninde söz alan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer ÇELİK, Bursanın bereketli toprakları, uygun iklimi ve coğrafi konumu itibariyle tarımsal faaliyette olduğu kadar, sanayi ve hizmet sektörü bakımından da bölgede ve ülkemiz genelinde söz sahibi durumunda olduğuna dikkat çekerek, Tarımsal üretimi ve hayvan varlığının yanı sıra, tarımsal sanayisi ile de Türkiye geneline ürün sunan Bursanın ülkemizin en büyük fuarına ev sahipliği yapmanın gururu ve mutluluğunu yaşamayı da hak ettiğini söyledi. Uluslar arası nitelik kazanmış ve önemli bir katılımcı kuruluş sayısına ulaşmış böyle bir fuarın Bursa’da onbirinci kez tertip edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden İl Müdürü Ömer ÇELİK, fuarın tarım sektörüne ve üreticilerimize hayırlı ve faydalı olması dileğinde bulundu.,

DİĞER HABERLER
Kanatlı Söktörünün Sorunları

 

Fuar Kapsamında Yer Alacak Ekipman ve Yayınlar

 

1383019_342622749216676_1310821561_nBURTARIM 2013 kapsamında; Tarımsal Mekanizasyon ve Teknolojileri, Sera Teknolojileri, Su ve Sulama Teknolojileri, Gübreler, Zirai İlaçlar, Tohum, Fide, Fidan ve Bahçecilik, Çiçekçilik ve İlgili Teknolojiler, Ekolojik Tarım, Çiftçilik ve Seralara Yönelik diğer Ekipman ve Hizmetler, Bağcılık ve Şarapçılık ile ilgili Teknolojiler, Agro Bilişim, Süt Endüstrisi ve Sektörel Yayınlar, Bursa 6. Uluslararası Hayvancılık Ve Ekipmanları Fuarı kapsamında da; Canlı Hayvan Yetiştiriciliği, Hayvansal Üretim Makineleri, Hayvan Sağlığı ve Veterinerlik Hizmetleri, İlaçları ve Ekipmanları, Mekanizasyon ve Sektörel Yayınlar yer alacaktır.

 

Fuarlar Süresince Etkinlikler / Organizasyonlar Düzenlenecek

 

Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde, 1–5 Ekim 2013 tarihlerinde 09.30 – 18.00 saatleri arasında ziyaretçileri ağırlayacak olan fuarlar, bölgenin en büyük tarım ve hayvancılık fuarları olma özelliğini taşıyor. Fuar süresince yapılacak organizasyonlarla çiftçilerin, mekanizasyon ekipmanları, zirai donanımlar, hayvancılık ekipmanları alım satımı yapan kurum yetkililerinin katılımcı firmaları ile iş buluşmaları ve bağlantı kurmaları sağlanacak. Fuarlar ile eş zamanlı; TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve Bursa Ziraat Odaları tarafından, akademisyen, üreticiler ve ziraat mühendislerinin katılımıyla “ Bursa Tarım Paneli ” gerçekleşecektir.

DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ın şampiyonluk programı belli oldu

 

250 Bin Ziyaretçi Bekleniyor

 

1385217_342622862549998_1496166725_nBursa’da 11 yıldır başarı ile düzenlenen uluslar arası nitelikteki Bursa tarım ile hayvancılık fuarları, 29 ülkeden 500’den fazla firma ve firma temsilciliğinin katılımında, 7 ayrı salonda hazırlandı. Avrasya coğrafyasının dev buluşması olan fuarlar, Avrupa’dan Asya’ya, Ortadoğu’dan Kuzey Afrika’ya Kafkaslar’dan Rusya’ya kadar ülkenin tarım sektöründe bölgesinin en önemli oyuncusu olması adına önemli bir misyon üstlenecek. 250 bin ziyaretçi hedefi ile hazırlanan fuara yurt dışından Almanya, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan ve Ürdün’e kadar birçok ülkeden iş adamları katılacak.

 

Fuar Organizasyonunun Bileşenleri

 

Tüyap Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından, TARMAKBİR Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği işbirliği, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Bursa Ticaret Borsası, Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bursa Ziraat Odası, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Bursa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, KOSGEB Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası.


1 Ekim 2013. 10:27
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x