Düsseldorf Belediye Başkanı baklava açıp lokum sardı


1

 

 

Düsseldorf Büyükşehir Belediye Başkanı Dirk Elbers, 1 Ekim 2013 Salı günü saat 09:30’da, Baklavacı Güllüoğlu’nun Kağıthane’de bulunan merkez fabrikasını ziyaret etti. Elbers, dünyanın en büyük ve en yüksek kapasiteli baklava üretim tesisini dolaştı, M. Nejat Güllü’yle beraber baklava açıp lokum sardı.

 
Türk baklavasını dünyaya yediren Baklavacı Güllüoğlu, Alman siyasetinin önemli isimlerinden Düsseldorf Büyükşehir Belediye Başkanı Dirk Elbers ve heyetini Kağıthane’deki dünyanın en büyük baklava üretim tesislerinde ağırladı. Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı ve 50 yıllık baklava ustası M. Nejat Güllü, Elbers’a baklava açtırdı.

 
2

 

 

Elbers ve ekibine ilk olarak su böreği ikram edildi. Belediye Başkanı, ilk kez tadına baktığı su böreğini oldukça hafif ve lezzetli bulduğunu söyledi. Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkan Yarımcısı Fatih Güllü, ziyaretin ilk bölümünde yurtdışı yatırım hedefleri hakkında bilgiler verdi. Almanya’daki ilk şubelerini Düsseldorf’ta açtıklarını belirten Güllü, Avrupa’da hedeflenen büyümenin Almanya ağırlıklı olacağını ifade etti. Baklavacı Güllüoğlu gibi köklü bir markanın Almanya’daki yatırımlarını desteklediklerini söyleyen Elbers, Avrupa ihracatında ne gibi zorluklar yaşandığını da sordu. Güllü, Elbers’ın sorusunu “AB gıda normlarına uygun üretim yaptığımız için hiçbir sorunla karşılaşmıyoruz. Yakında Şanlıurfa’da kendi süt işleme tesisimizi açacağız. Kendi hammaddemizi üreterek artık daha fazla sütlü mamulü güvenle Avrupa’ya göndereceğiz” şeklinde yanıtladı.

DİĞER HABERLER
Ramazan'da tavuk veya hindi eti

 

 

M. Nejat Güllü’den Ustalık Önlüğü

 
3Üretim tesisinde ilk olarak baklava imalathanesine girildi. M. Nejat Güllü, Elbers’a ziyaretçi önlüğü yerine, üzerinde ismi yazılı olan kendi önlüğünü giydirdi. Baklavacı Güllüoğlu ustaları Elbers ve heyetine baklavanın nasıl açıldığını gösterdi, hamurun nasıl inceltilmesi gerektiği hakkında teknik bilgiler verildi. Baklava tezgahının başına geçen M. Nejat Güllü, Belediye Başkanı’nı da yanına davet etti ve ikili birlikte baklava hamuru açtılar. Elbers ve heyeti, hamurun inceliği karşısında hayrete düştüler.

 
Lokum imalathanesinde ise sırasıyla dökme, soğutma, sarma ve doğrama işlemleri tanıtıldı. Elbers, lokum bölümünde de tezgahın başına geçti ve cevizli naneli lokum sardı. İmalathanede en taze halleriyle lokumların tadına bakan Elbers, çeşitler arasından en çok incirli-cevizli lokumu enfes buldu. Lokum bölümünün ardından pasta imalathanesinde devam eden ziyaretin sonunda ise M. Nejat Güllü, Elbers’a baklavanın nasıl yeneceğini gösterdi ve Belediye Başkanı’na elleriyle baklava yedirdi.

 
Baklavacı Güllüoğlu ile Düsseldorf’ta başlayan diyaloğun İstanbul’da da devam etmesini Türk-Alman dostluğuna güzel bir örnek olduğunu belirten Elbers, tesiste görmüş olduğu üretim tekniklerinin çok etkileyici bulduğunu da dile getirdi.


1 Ekim 2013. 13:57
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x