“Bingöl Cezaevi mahkumları İzmir metroda çalışsın”


h_metro protestooo_43cTemeli 2005 yılında atılan ve bugüne kadar bitirilemeyen İzmir Üçyol-Üçkuyular metro hattını protesto eden bir grup İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) temsilcisi, basın açıklaması yaptı.

 

 

 

 

 

Temeli 2005 yılında atılan ve bugüne kadar bitirilemeyen İzmir Üçyol-Üçkuyular metro hattını protesto eden bir grup İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) temsilcisi, basın açıklaması yaptı.

 

 

“Bingöl M Tipi Cezaevinde kalan mahkumlar 1 yıl içinde 80 metre tünel kazmışlardır. Bu mahkumların İzmir Metrosu inşaatında istihdamını teklif ediyoruz” diyen, İSTOK sözcüsü Avukat Halit Çelik, basın açıklamasında şunları söyledi:
“Metro çalışmalarının yürütüldüğü güzergahta ikamet edenler büyük bir toz bulutu altında yaşamaya mahkum edilmiş, gerek trafiğin aksaması, gerekse çalışan ekipmanlar nedeniyle, büyük bir gürültü kirliliğine maruz kalmıştır. Belediye yetkilileri ne zaman bitirileceğine dair süre verememektedir. Biz İzmir Sivil Toplum Kuruluşları olarak yetkililere ironik bir teklifte bulunuyoruz. Bingöl M Tipi Cezaevinden firar eden mahkumlar bir sene içerisinde 80 metre tünel kazarak firar ettiler. Bu tüneli kaşıkla, çatalla kazdılar. Büyükşehir Belediyesi’ne teklifimiz şudur. Bu kazıyı yapan mahkumlar, zorunlu Kamu hizmeti çerçevesinde İzmir Metrosunda istihdam edilsinler. Eğer bu kişilere İzmir Metrosunun kazılma görevi verilseydi, ellerinde de şu an Metro çalışmalarındaki teknik aletler olsaydı, elmas uçlu kazı makineleri bulunsaydı, şuna emin olun ki bir sene içerisinde bu Metro biterdi. Ama elinde her türlü imkanı olan Büyükşehir Belediyesi 8 yıldır metroyu bitirememiş ve halkı bugünkü perişan vaziyete düşürmüştü. Bizim teklifimizi Büyükşehir Belediyesi’nin kabul etmesini ve bu fırsatı kaçırmamasını diliyoruz.”

DİĞER HABERLER
EXPO 2016 Antalya’nın projesi Bakan Eker tarafından tanıtıldı

 


1 Ekim 2013. 15:47
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x