Meyve ağaçları mevsimi şaşırdı


kirazresimlerikirazaala

 

 

Malatya’da kayısı ağaçları mevsimleri şaşırdı. Akçadağ ilçesine bağlı Karapınar Köyü‘ndeki kayısı bahçelerinde ağaçlar çiçek açtı. Sonbaharın ortasında yaşanan bu durum bahçe sahibini şaşırttı. 50 yaşında olduğunu belirten, bahçe sahibi, “Yaşım 50 ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Hiç görülmemiş bir şey bu mevsimde kayısının çiçek açması” dedi.

 

 

 

 
Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, “Bu gördüğümüz olay çok rastlanan bir olay değil. Genellikle yeterli suyunu alamamış, bir şekilde dışarıdan etkiler veya hastalıklar nedeni ile tahrip olmuş, zayıflamış, güçsüz düşmüş veya kurumaya yüz tutmuş ağaçların ortamın müsait olması ile beraber tekrar olgunlaşmış meyve gözlerini harekete geçirmesi ile meydana gelen bir olay” diye konuştu.

 

 

 
Benzer bir olay da Malatya’nın diğer bir ilçesi Arapgir’de görüldü. Bu ilçede de elma ve kiraz ağaçları çiçek açtı. Ümit Aydın’ın (51) Yeni Mahalle’deki bahçesinde bulunan iki elma ve bir kiraz ağacının çiçek açması görenleri şaşırttı. Hayatında ilk kez elma ve kiraz ağacının sonbaharda çiçek açtığını gördüğünü belirten Aydın, “Gerçekten çok şaşırdım. Elma ve kiraz ağacını güneş, beni de elma ve kiraz ağacı şaşırttı” diye konuştu.

DİĞER HABERLER
19 öğrenciye fare zehirli yoğurt verildiği iddia edildi

 

 

 
İlçe sakinleri de böyle bir durumla ilk kez karşılaşıldığını, bunun, havanın sıcak gitmesinden kaynaklanmış olabileceğini dile getirdi.


2 Ekim 2013. 11:34
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x