BASF Bitki Koruma Bölümü’nün 2020 satış hedefi, 8 milyar Avro


Pflanzenschutz der Zukunft / The future of crop protection

 

Dünyanın lider kimya şirketi BASF’nin Bitki Koruma Bölümü, uzun vadeli satış hedeflerini yükselterek 2020 yılında 8 milyar Avro ciro elde etmeyi hedeflediğini açıkladı.

n Satış hedeflerini desteklemek için dünya çapında üreticilerle iletişimini güçlendirecek olan Bölüm, artan pazar talebini karşılamak için 2013-2017 arasında 1,8milyar Avro yatırım yapmayı planlıyor.

Dünyanın lider kimya şirketi BASF’nin Bitki Koruma Bölümü, uzun vadeli satış hedeflerini yükselterek, 2015’e kadar 6 milyar Avro’yu aşkın, 2020 yılına kadar 8 milyar Avro satışa ulaşmayı planladığını duyurdu.

BASF bu hedefine ulaşmak amacıyla 2013-2017 döneminde üretim ve formülasyon kapasiteleri oluşturmak ve bu kapasiteleri artırmak için yaklaşık 1,8 milyar Avro yatırım yapacak. BASF ayrıca, genel tarımsal alan yönetiminde üreticileri destekleyen çözüm portföyünü genişletmeye ve girişimleri artırmaya devam edecek.

“Son birkaç yıldır çok büyük bir ilerleme kaydettik. Hem satış hem de kazancımızda istikrarlı bir artış elde ettik ve bu başarımızın devam edeceğinden eminiz” diyen BASF Bitki Koruma Bölümü Başkanı Markus Heldt sözlerine şöyle devam etti:

“Bu başarının kökleri, üreticilerin global mega trendlerin beraberinde getirdiği zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olacak yenilikler sağlama taahhüdümüze dayanıyor. Bu da sadece yeterli olan değil,aynı zamanda üstün kaliteli olan gıdaların önemini vurguluyor.Bu nedenle üreticilere işletmelerini daha verimli bir şekilde yönetmelerine yardımcı olacak entegre teknolojiler sunmak için bitki koruma bünyesinde ve dışında çözüm portföyümüzü geliştirmeye devam ediyoruz.”

BASF, yenilikçi çözümlere yatırımlarını artırıyor

1381695_554385001305197_1885632955_nBASF Bitki Koruma Bölümü, 2013-2017 döneminde üretim tesislerinde yıllık yatırımını, ikiye katlayarak 150 milyon Avro’dan 300 milyon Avro’nun üzerine çıkaracak. Bu rakam, Almanya’da satış rekorları kıran F500® ve Xemium® mantar ilaçları ve ABD’de üretilen dicambave Kixor® herbisitleri üretim kapasitelerini artırma planlarını da kapsıyor.

DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 250 şehidimi kim geri getirecek?

BASF, özellikle Asya olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki çeşitli sahalarda yeni formülasyon tesisleri kurmayı veya mevcut tesisleri genişletmeyi de planlıyor.

BASF Bitki Koruma Bölümü için toplam en yüksek satış potansiyelinin, 2010 ve 2020 yılları arasında lansmanı yapılan ve yapılacak olan ürünlerle birlikte, 1,7milyar Avro olması tahmin ediliyor. Bu da önceki yıla oranla 500 milyon Avro’luk artış anlamına geliyor.

Bölümün değeri tüm göstergelere göre başarılı ürün lansmanlarıyla büyük destek görüyor. Functional Crop Care bünyesindeki yeni alanlarla birlikte Xemium ve umut verici yeni herbisitler ve herbisit toleranslı çözümlerden önemli katkılar bekleniyor. BASF hedeflerine ulaşmak için Bitki Koruma Bölümü satışlarının %9’u civarında bir tutarı Ar-Ge çalışmalarına yatırma taahhüdünü ve yeni etken maddeler, formülasyonlar ve bitki korumanın ötesinde çözümler geliştirmeyi sürdürüyor.

BASF’den üreticilere yönelik çözüm portföyünü geliştirmek için yeni birim: Functional Crop Care

BASF’nin geleneksel bitki koruma ürünlerinin ötesinde çözümler üretmek amacıyla yeni kurulan birimi Functional Crop Care, BASF’nin üreticilere yönelik çözüm portföyünü büyük oranda geliştirecek. ABD merkezli bir şirket olan Becker Underwood’un yapısal entegrasyonunun tamamlanmasıyla,lider bir global tohum çözümleri teklifleri (biyolojik olanlar dâhil) sağlayıcısına dönüşen BASF,ürünlerini iyileştirme ve artırma konusunda üreticilere daha fazla yardımcı olabiliyor.

“BASF’nin araştırma kapasiteleri ve yenilikçi ürün portföyü ile Functional Crop Care, özellikle disiplinler arası kimya ve biyoloji araştırmalarımız aracılığıyla elde edilen ilerlemeden yararlanmak üzere kurulmuştur” diyen Functional Crop Care Kıdemli Başkan Yardımcısı Jürgen Huff sözlerine şöyle devam etti:

DİĞER HABERLER
Bakanlık ESK'ya Havanda Su Dövdürüyor

“Bu sayede topraktaki su ve besin yönetimini geliştirecek ürünler, toprak yönetimi gibi yeni alanlarda tarımsal potansiyeli açığa çıkarmamıza yardımcı olacak.”

Daha iyi toprak yönetimi için tohum geliştirme ürünleri ve inovasyonlarına ek olarak Functional Crop Care, bitkilerin sıcak, soğuk, besin eksikliği gibi stres faktörlerini daha iyi yönetmelerine ve bu sayede sağlıklarını güçlendirmelerine yardımcı olan teknolojiler de sunacak. BASF iyi yapılandırılmış AgCelence® portföyünü geliştirerek üreticilerin ürünlerinin genel kalitesi ve verimliliğini daha fazla iyileştirmelerini ve neticesinde daha yüksek verim, kalite ve hasat verimliliği elde etmelerini sağlayacak.

BASF üretici angajman girişimleri genişliyor

BASF’nin işinde bir diğer temel etkende kişiselleştirilmiş tarımsal tavsiye, risk azaltma hizmetleri ve global çiftçilik ağları olmak üzere başlıca üç konuya odaklanan üretici angajman girişimleri olarak kalacak.

BASF teknoloji ve uzmanlığın pazarlara hızlı bir şekilde geçişini sağlamak amacıyla çeşitli Avrupa pazarları için çok sayıda çözüm ve hizmet geliştirdi. Modern tarımın yerel doğal hayatı ve bitki türlerini destekleyen önlemlerle nasıl yapılabileceğini göstermek için profesyonel çiftlik yöneticileri ve bağımsız uzmanlarla aktif bir şekilde yürütülen çalışma, BASF’nin biyolojik çeşitliliğinin görüldüğü çiftlik ağına bir örnek oluşturuyor.

“Bu girişimleri geliştirmeye, yenilerini eklemeye ve tarım alanında lider şirketlerle olan stratejik ortaklıkları ilerletmeye devam edeceğiz.” diyen BASF Bitki Koruma Bölümü Avrupa, Bağımsız Devletler Topluluğu, Afrika ve Orta Doğu Kıdemli Başkan Yardımcısı Vincent Gros sözlerine şöyle devam ediyor: “Üreticilere yerel ihtiyaçlarına uygun çözümler sunarak ürünlerinin verimini ve kalitesini artırma ve bu arada üretim risklerini azaltma konusunda en iyi desteği sağlayabiliriz.”
BASF Bitki Koruma Bölümü Hakkında

DİĞER HABERLER
TOKİ'den 'modern köy' atağı

2012 yılında yaklaşık 4,7 milyar Avro’luk bir satış rakamına ulaşan BASF Bitki Koruma Bölümü; bitki koruma, çim ve süs bitkileri ve çevre sağlığına yönelik yenilikçi çözümler sağlıyor. Portföyünde, tohum ilaçları ve biyolojik kontrole yönelik teknolojilerin yanı sıra su, besleme ve bitki stresini yönetmek için de çözümler bulunuyor. Yenilikçi çözümler alanında lider olan Bitki Koruma Bölümü, üreticilerini, tarımsal üretimi en iyi koşullara getirmek, işlerinde verimliliklerini arttırmak ve yaşam kalitesini yükseltmek için destekliyor. Ayrıntılı bilgiye www.agro.basf.com adresindeki siteden ulaşılabilir ya da sosyal medya kanallarından takip edilebilir.

BASF Hakkında

Dünyanın lider kimya şirketi BASF olarak portföyümüzde; kimyasallardan plastiklere, bitki koruma ürünlerinden petrol ve doğalgaza kadar birçok ürün yer alıyor. Ekonomik başarıyı, sosyal sorumluluk ve çevresel korumayla birleştiriyoruz. Toplumun bugüne ve geleceğe dair ihtiyaçlarını karşılamak adına, hemen hemen bütün endüstriyel alanlarda bilim ve inovasyon aracılığıyla müşterilerimize hizmet sunuyoruz. Ürünlerimiz ve çözümlerimizle kaynakların korunmasına, sağlıklı gıda teminine ve hayat kalitesinin artırılmasına katkı sağlıyoruz. Kurumsal hedefimiz doğrultusunda; sürdürülebilir bir gelecek için kimya yaratıyoruz. 2012 yılı sonu itibarıyla dünya çapında 110 binin üzerinde çalışanı bulunan ve bu dönemde satışları 72,1 milyar Avro olarak gerçekleşen BASF’nin hisseleri Frankfurt (BAS), Londra (BFA) ve Zürih (AN) borsalarında işlem görüyor. BASF hakkında daha ayrıntılı bilgiye www.basf.com.tr adresindeki internet sitesinden ulaşılabiliyor.


3 Ekim 2013. 15:35
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x