Gümrükten “kurban eti” uyarısı


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, Kurban bayramını yurt dışında geçirecek vatandaşları, yurda dönüşlerinde getirecekleri kurban etleri konusunda uyardı.

 
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Kapıkule Sınır Kapısı VIP Salonunda düzenlediği basın toplantısında, yurda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı genelgesi uyarınca, kalış süresini tamamlamamış, belirlenen miktardan fazla ve hijyen şartlarını taşımayan et getirmenin mümkün olmadığını söyledi.

 
Mevzuat uyarınca yurt dışından yurda kurban eti getirmenin şartları olduğunu ifade eden Yalçın, “Kurban etini yurda getirmek isteyen kişi en az üç gün yurt dışında kalmış olmalı. Kişi başına en fazla 5 kilogram et getirebilir. Getirilecek etler vakumlanmış ya da kavrulmuş olarak getirebilir” dedi.

 
Kuralların tamamen ”fırsatçıların art niyetlerinin önüne geçmek ve Türkiye’de yaşayan vatandaşların sağlığını korumak” amacıyla işletildiğini vurgulayan Yalçın, şöyle konuştu:”Bazı fırsatçılar ‘nasılsa bayram, gümrükçü de kontrol etmez’ diyerek Bulgaristan’da ucuz olan etleri toplayıp geliyorlar. Böyle düşünen varsa boşuna heveslenmesinler. Bir de orada kesilen etin kurban eti olup olmadığını nasıl ayırt edelim, ya domuz etiyse ya hastalıklı hayvansa?” diye konuştu.

 
Yalçın, geçen yıl Kurban bayramında usullere uygun olarak getirilmeyen 5 ton ete el konulduğunu anımsattı.

DİĞER HABERLER
Bakan Pakdemirli: “Geleceğin en parlak sektörü tarım olacak”

3 Ekim 2013. 16:51
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x