Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, Ağustos 2013
Ağustos ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 96 647 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre %0,5 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi 44 833 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %4,9 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 2 198 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %15,2 azaldı.
Yoğurt üretimi 95 050 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %4,6 artış gösterdi. Ayran üretimi ise 51 830 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %21,8 arttı.
Ayrıca kaymak üretimi 2 643 ton, koyulaştırılmış (konsantre) süt üretimi 320 ton, tam yağlı, yarım yağlı süt tozu ve kaymak tozu üretimi 2 810 ton, yağsız süt tozu üretimi 2 912 ton, tereyağı üretimi ise 3 038 ton olarak gerçekleşti.
Bu konu ile ilgili bir sonraki haber bülteninin yayımlanma tarihi 14 Kasım 2013’tür.