Ülker, Japon ortağıyla ‘erişte’ satacak


09-ulker

 

Şehirleşmeyle birlikte değişen hayat anlayışı ‘hızlılığı’ ön plana çıkarırken, bu durum yemek alışkanlıklarını da değiştiriyor.

 

 
Şirketler paketli ürünlerde “yenilik ve farklılaşma” ile tüketicinin değişen bu alışkanlıklarına hizmet etmeye çalışıyor. Yıldız Holding, Japonya’nın en büyük noodle üreticisi Nissin Foods Holdings ile kurduğu Nissin Yıldız şirketinin Türkiye pazarına sunduğu Makarneks’te bu alışkanlıklara hitap ediyor.

 

 
Nissin Yıldız şirketi, ilk ürünü Makarneks Çabuk Erişte’yi tüketici ile buluşturdu. 1 liradan raflardaki yerini alan ürün için 30 milyon paket satış hedefi konuldu. Makarneks ürününün tanıtım toplantısı Swissotel’de yapıldı. Toplantıya Yıldız Holding Gıda Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, Nissin Foods Holdings Strateji Başkanı Noritaka Ando ve Nissin Yıldız Gıda Genel Müdürü Kenji Kato katıldı.

 

 
Nissin Foods Holding ile 10’uncu global ortaklıklarını gerçekleştirdiklerini söyleyen Yıldız Holding Gıda Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, Nissin Yıldız, Makarneks ile yıllık 1 milyar porsiyon satışa ulaşmak istediklerini ifade etti. Japon teknolojisi ile Türk lezzet damak tadını birleştiren Nissin Foods yüzde 50/ 50 ortaklıkla ve yaklaşık 88 milyon TL sermaye ile kurulan Nissin Yıldız’ın Sakarya Hendek’teki tesislerinde üretilecek.

 

 
Nissin Foods Holdings Strateji Başkanı Noritaka Ando, Nissin Foods Holdings’in kurucularından Momofuku Ando’nun 55 yıl önce icat ettiği bir ürün olduğunu söyledi. Dünyada yıllık 100 milyar paket çabuk erişte tüketildiği bilgisini veren Ando, ürünlerinin 80’den fazla ülkede satıldığını belirtti. 3 dakika içinde kolayca hazırlanan Makarneks’in Türk tüketicisi için yeni bir ürün olduğunu belirten Nissin Yıldız Gıda Genel Müdürü Kenji Kato, Türk tüketicisine ilk başta peynirli, domates soslu ve acılı domates soslu olarak üç çeşit sunduklarını belirtti.

DİĞER HABERLER
Konservelerdeki gizli tehlike Botulizm

Zaman


9 Ekim 2013. 13:06
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x