Türkçe, Makedonya’da resmi dil oldu


34821

Başkent Üsküp’e bağlı Çayır Belediye Meclisi, belediye sınırları içerisinde, Türkçe’nin resmi dil olarak kullanılmasına ilişkin aldığı kararı onayladı.

ÜSKÜP – Makedonya’nın başkenti Üsküp’e bağlı Çayır Belediyesi’nde, Türkçe, resmi dil olarak kabul edildi.

 

 

Çayır Belediye Meclisi, bugünkü toplantısında, belediye sınırları içerisinde, Türkçe’nin resmi dil olarak kullanılmasına ilişkin aldığı kararı görüştü. Türkçe’nin resmi dil olmasına ilişkin teklifi veren Türk Demokratik Partisi (TDP) meclis üyeleri Süleyman Baki ve Kemal Ali’nin de hazır bulunduğu meclis toplantısında söz konusu teklif oybirliğiyle kabul edildi.

 

 

Toplantının ardından, gazetecilere açıklamalarda bulunan Çayır Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Süleyman Baki, 100 yıllık bir aradan sonra Türkçe’nin, Çayır’da yeniden resmi dil olmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

 

Üsküp tarihinde önemli bir güne tanıklık ettiklerini kaydeden Baki, Çayır Belediyesi sınırları içerisinde, Türkçe’nin resmi dil olarak kabul edilmesi teklifinin oybirliği ile kabul edildiğini ifade etti.

 

 

Baki, yaşayan bu gelişmenin, Kurban Bayramı öncesinde, ülkede yaşayan Türk halkı için ikinci ikinci bir bayram sevinci getirdiğini kaydetti.

 

 

Çayır Belediye Başkanı İzet Mecisti ile din, dil, ırk ayrımı yapmadan teklife destek veren tüm meclis üyelerine teşekkür eden Baki, bundan sonraki hedeflerinin Türk bayrağını, belediye binası önünde dalgalandırmak olduğunu vurguladı.

DİĞER HABERLER
Et ve Süt Kurumu, küçükbaş  eti pazarlamak için,sözleşme yaptı...

11 Ekim 2013. 15:24
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x