Et ve Süt Kurumu’ndan bir ilk
ESK, önceki yıllarda kurbanlıkları karkas et olarak satın alırken, bu yıl ilk kez canlı olarak alacak.
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü, yetiştiricilerin elinde kalan kurbanlıkları değerinin altında satılmalarını önlemek ve üreticiyi geriye götürme maliyetinden kurtarmak için çalışma yaptı. Buna göre kurban pazarlarında satılamayan kurbanlıklar Kombina Müdürlükleri tarafından, 18 Ekim ile 02 Kasım 2013 tarihleri arasında, on beş gün süre ile satın alınacak. Alım öncesi hayvan hastalıkları açısından muayeneleri yapılacak ve yüzde 8 tokluk firesi düşmek kaydıyla alınacak.
9 İLDE KOMBİNAYA BAŞVURU
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, kurbanlıkları elinde kalan yetiştiricilerden hangi fiyattan alım yapılacağını 17 Ekim Perşembe günü açıklayacaklarını söyledi. Kemaloğlu, “Adana, Ağrı, Bingöl, Diyarbakır, Erzurum, Sakarya, Ankara Sincan, Van ve Yozgat illerinde bulunan dokuz adet kombinamızda hazırlıklarımızı tamamladık. Kurban Bayramında hayvanını Et ve Süt Kurumuna canlı olarak satmak isteyen besicilerin bu kombina müdürlüklerine başvurmaları yeterli olacak. Yetiştiricilerimizin mağdur olmamaları için her türlü tedbir alındı” dedi