ABD’de bütçe krizine geçici çözüm


241919

 

 

Senato liderleri geçici çözüm üzerinde anlaştıklarını duyurdu.

 
Senato Çoğunluk Lideri Demokrat Harry Reid’in duyurduğu tasarıya göre, borç tavanı 7 Şubat tarihine kadar uzatılacak. Hali hazırda kısıtlı olarak çalışan hükümet organları ise, 15 Ocak tarihine kadar açılacak ve bu süre içinde yönetime kaynak aktarımı sürecek.

 
Aralık ayı içinde ise Kongre’de uzun vadeli bütçe görüşmeleri başlayacak. Tasarıda, Obamacare olarak bilinen sağlık düzenlemesinde herhangi bir değişiklik öngörülmüyor.

 
Cumhuriyetçi ve Demokrat Senatorlerin anlaşmaya vardığı tasarının ilerleyen saatlerde Senato’da oylanması bekleniyor. Kongre’nin diğer kanadı Temsilciler Meclisi’nden ise, henüz Senato’da varılan mutabakat ilişkin bir değerlendirme gelmedi. Ancak Cumhuriyetçi senatörlerin düzenlemeye olumlu bakmasının Temsilciler Meclisi’nde tasarının geçme ihtimalini yükselttiği yorumları yapılıyor.

 
Senato’da uzlaşıya varılmasının açıklanmasının ardından Amerikan borsası yükselmeye başladı.

 
Amerikan Kongresi’nde 16 trilyon 700 milyar doları bulan borç tavanı görüşmelerinin 17 Ekim’e kadar sonlandırılması gerekiyor. Aksi takdirde bu tarih itibariyle Amerikan Hazinesinde 30 milyar dolar nakit kalacak.

 
Bu durum Washington’un 2 hafta sonra borçlarını ödeyemeyeceği anlamına geliyor.


DİĞER HABERLER
TZOB: Buğdayda hata düzeltilmeli
16 Ekim 2013. 21:32
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x