Harranova Çiftliği’nden Koç çekiliyor!


180602
13 yıl önce kurmuştu…
Koç Holding, 2000 yılında Şanlıurfa’da kurduğu Harranova çiftliğini kapatmaya hazırlanıyor. Çiftlikteki sığır besiciliğine yönelik birimlerini bu yılın başında Namet Gıda’ya satan Koç, şimdi de 12 bin dekarlık alandaki domates ve salça üretim faaliyetlerini durduruyor. Böylece, Harranova Çiftliği’nde herhangi bir üretim kalmayacak.

 

 

AÇIKLAMA YAPILDI

 

 

Koç Grubu, Harranova Çiftliği’nde domates ve salça üretimini durdurma yönündeki kararını Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bir açıklama ile duyurdu.
Açıklamada, Harranova Besi ve Tarım Ürünleri şirketinin mevcut faaliyetlerinin kârlılık durumunun beklentilere cevap vermediğine dikkat çekildi. Açıklamada, domates ve salça üretim faaliyetlerinin durdurularak stratejik opsiyonların değerlendirilmesi çalışmalarına başlanmasına karar verildiği kaydedildi. Bu opsiyonlar arasında Harraova hisselerinin veya maddi duran varlıkların satışı, önemli miktarda şirket varlığının toptan satışı ve faaliyetlerin yeniden yapılandırılması gibi seçenekler bulunuyor.
Harranova Çiftliği’nde yapılacak çalışmalardan elde edilecek sonuçlar Olağanüstü Genel Kurul’da pay sahiplerine sunulacak. Çiftliğin kaderi 26 Aralık’ta yapılacak Olağanüstü Genel Kurul toplantısında belli olacak.


DİĞER HABERLER
İstanbul'da 6 ilçede elektrik kesintisi
18 Ekim 2013. 14:33
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x