Türkiye ve Almanya arasında ticaret rekora koşuyor.


201020132210445458864

 

Bu yıl hedef 35 milyar doları devirmek. İki ülke özelindeki fırsatlar 25 Ekim’de Frankfurt’ta düzenlenecek Alman-Türk Ekonomi Forumu’nda değerlendirilecek.

 

 

Almanya, Türk işadamlarını ağırlamaya hazırlanıyor… Ülkenin önemli finansal iletişim firmalarının başında gelen Maleki Group tarafından 25 Ekim’de düzenlenecek 1. Alman-Türk Ekonomi Forumu, iki ülke şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin yanı sıra önemli bürokratları da bir araya getirecek. Her yıl düzenlenmesi planlanan forum, ülkeler arasında yıllardır artarak devam eden ekonomiyi güçlendirmeyi öe özel sektörü bir araya getirmeyi amaçladı.

 
FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

 
Katılımın ücretsiz olacağı forumda şu maddeler tartışılacak: ¥ Avrupa bağlamında Alman-Türk ekonomik ilişkileri. ¥ Finansal hizmeler sektörü: Birbirimizden nasıl öğreniriz? ¥ Türkiye’deki Alman, Almanya’daki Türk yatırımları. Bir gün sürecek forumun kapanışı ise Dostluk Galası’yla yapılacak. Gala aynı zamanda Frankfurt’taki 13. Türk Filmleri Festivali’nin de açılışına sahne olacak.

 

 

FORUM’A KİMLER KATILIYOR?

 

İş Bankası’nın sponsorlar arasında bulunduğu organizasyonda TÜSİAD Başkan Yardımcısı Tayfun Bayazıt, TÜSİAD’ın Almanya karşılığı BDI’nin Başkan Yardımcısı Arend Oetker, Öger Grubu’nun patronu Vural Öger, Roland Berger Üst Düzey Yöneticisi ve Finans Bölümü ortaklarından Gökhan Öztürk, Hessen Alman-Türk İşadamları Derneği Başkanı Rukiye Tunç ve Messe Müdürü Detlef Braun da konuşmacı olarak yer alacak.

DİĞER HABERLER
Nice Mutlu Yıllara Hocam…

 

 

– Bugün Almanya, Türkiye’nin en önemli ticari partneri konumunda. ∂ İki ülke arasındaki ticaret hacmi 2012 yılında 34.5 milyar dolara kadar yükseldi.

 
2013 REKOR YILI OLABİLİR?

 
Bu yılın ilk 8 aylık döneminde ise karşılıklı ticaret yüzde 9.2 yükselerek 24.6 milyar dolara çıktı. Aynı performans yılın kalanında da devam ederse ticaret hacmi 37.7 milyar dolara ulaşarak rekor kıracak.

 
TİCARETTE ALMANYA AĞIR BASIYOR

 

 

– Son 11 yılda ticaret yüzde 224 artsa da ekonomi yönetimi Almanya ile olan ticaretten hâlâ memnun değil. Bu rakamı yükselmesi için söz konusu organizasyon oldukça önemli.
– İki ülke arasındaki ticaret hacminin artmasında asıl etken Almanya’dan yapılan ithalatın yükselmesi.

 

– Ticarette denge son 11 yıldır hep Almanya’nın lehine. Son olarak 2001 yılını 32 milyon dolar artıda kapattık. O tarihten bu yana Türkiye ve Almanya arasındaki dış ticaret dengesine bakıldığında Almanya’ya karşı hep ticaret açığı veriyoruz. (2012 yılındaki açık 8.3 milyar dolar)

 

Akşam

 


21 Ekim 2013. 15:02
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x