Rahvan atları tozu dumana kattı


 

h_rahvan_588Ödemiş’in Çaylı Beldesi’nde Rahvan At Yarışları Şenlikleri yapıldı. Bu yıl 28. kez yapılan koşular Çaylı Beldesi’nin doğal at yarışı koşu alanında yapıldı.

 

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Çaylı Belediyesi ve Çaylı Rahvan Atları Yetiştiriciliği Binicilik Spor Kulübü ve Derneği katkılarıyla Pazar günü geç saatlere kadar yapılan at yarışlarına Çaylı Belediye Başkanı Rıfat Önder, Çaylı Rahvan Atları Yetiştiriciliği Binicilik Spor Kulübü ve Derneği Başkanı Fethiye Ekşi, bazı belde belediye başkanları, AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hikmet Güriş ile çok sayıda at yarışı seven vatandaş katıldı.

 

İzmir, Aydın, Manisa, Uşak, Denizli, Manisa, Tokat, Kütahya il ve ilçelerinden yarışçının katıldığı yarışlara toplamda 11 kategoride 156 at katıldı. Çaylı Belediye Başkanı Rifat Önder belde belediyesinin kapanmasından sonra dernek çatısı altında bu şenliğin yürütüleceğini vurguladı. Başkan Önder şunları söyledi:“Bu sene 28. düzenlediğimiz Geleneksel Çaylı Beldesi Rahvan At Yarışlarına katılım çok güzel. Toplamda İzmir ve ilçeleri olmak üzere 7 il ve birçok ilçeden rahvan yarışçıları beldemizden düzenlenen yarışmaya katıldı. 11 kategoride yarışmalarımız düzenlendi. Toplamda 156 atımız yarıştı. Çaylı Beldesi Rahvan At Yarışları tarih olarak 1950’lerde başlatılmış daha sonra durmuş sonra da 1965’li yıllarda tekrar başlatılmıştır. Zaman zaman aksamalarda olsa artık bugün önemli bir noktaya taşınmıştır. Biz Çaylı halkı olarak belde belediyemiz yeni bütünşehir yasasından sonra kapatılacağından dolayı bu geleneğimizin sürdürülebilmesi için dernek kurduk. Bundan sonra da dernek çatısı altında daha güzel yarışların yapılacağına inanıyorum. Yarışlarımıza yetkili federasyon ile tarım bakanlığı da maddi destek veriyor. Atalarımızdan kalan rahvan at yarışlarını iddialı bir şekilde sürdüreceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum, birinci gelenlere de tebrik ediyorum” dedi.

DİĞER HABERLER
Banvit’te flaş karar! Üretim durdu…

 

Çaylı Rahvan Atları Yetiştiriciliği Binicilik Spor Kulübü ve Derneği Başkanı Fethiye Ekşi ise, “Dernek olarak bundan sonra güzel faaliyetler yaparak rahvan atçılığı daha da kapsamlı hale getireceğiz. Bu yıl yarışlarımız kıran kırana geçti. Çok güzel katılım oldu. Türkiye’nin dört bir yanından; komşu il ve ilçelerimizden katılım oldu. Katılımcılarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Atlarımız çok iyi, çok zevkli bir yarış ortaya koydular. Emeği geçenlere ve maddi manevi destek veren büyüklerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Yarışlarda baş atlı birincisine 5 bin TL, baş altı birincisine 3 bin TL, büyük orta birincisine 2.500 TL, küçük orta birincisine 2 bin TL, deste birincisine 1 bin TL, Dörtlü taylar birincisine 1.500 TL, Üçlü taylar birincisine 1 bin TL, ithal atlar A birincisine 1 bin TL, İthal atlar B birincisine de 500 TL olarak ödül verildi.

 

Taze beşli atlar ve ikili taylar kupa ve bayrak için yarıştılar.

Yenigün


22 Ekim 2013. 10:21
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x