Bakan Eker: “Gıdada en büyük ihracatımız Avrupa ülkelerine”


 

_DSC2260_JPGGıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu Başkanı Şemsi Kopuz ve beraberindeki heyeti kabulünde; gıda konusunda net ihracatçı olan Türkiye’nin gıda ürünlerinde en büyük ihracatının Avrupa ülkelerine yapıldığını söyledi.

 

 
Gıda ihracatının her geçen yıl daha da arttığını belirten Bakan Eker, temel hedefin ihracatta dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmek olduğunu söyledi. Güvenli gıda ve gıda güvenilirliği konusunda çok hassas olduğunu belirten Bakan Eker, kriz dönemlerine rağmen Türkiye’nin büyümesi ve mevcut durumunu muhafaza etmesinin uygulanan politikaların doğruluğunu ve haklılığını gösterdiğini dile getirdi. Kabulde dünyada dinamik ve istekli ülkelerin oluşturduğu pazarlarda Türkiye’nin yer aldığını ve bu doğrultuda hedeflerini belirlediklerini söyleyen Bakan Eker, “ Bizim kalite konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Son 9 senedir ambalajlı gıda ürünlerinde en büyük ihracatımız Avrupa ülkelerinedir” dedi.

 

 
Tarımda verimliliğin artığını vurgulayan Bakan Eker, “Tarım hasılasını 3 kat artırdık. Sulanabilir olan alanların sulu tarıma açılmasıyla verim ve çeşitlilik daha da artacak ve ihracatımız da o oranda fazlalaşacaktır” diye konuştu. Buğday üretiminde 22 milyon tonla bu yıl cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını ve Türkiye’nin un ihracatında birinci, makarna ihracatında da dünya ikincisi konumunda olduğunu anlatan Bakan Eker, artan hammadde ve yağlı tohum ihtiyacının karşılanması için de çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

DİĞER HABERLER
Tüketilen etin yüzde 30'u kaçak!

 

 
Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyon Başkanı Şemsi Kopuz da, gıda konusunda verdiği sonsuz destekten dolayı Bakan Eker’e teşekkür etti.


24 Ekim 2013. 14:52
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x