Çinli Prof.’un hamamböceği mucizesi


 

 

241020130757068037848_3Çinli Profesör Liu Yuşeng, ülkede en lezzetli yiyeceklerden sayılan hamam böceklerinin her derde deva olduğunu ve diğer ilaçlardan daha çabuk etkisini gösterdiğini açıkladı.

 

Hamam böceğini en lezzetli yiyecekler arasında sayan Çinliler, bu kez bu haşaratı her derde deva olarak kabul etmeye başladı. Açıklama Çinli Profesör Liu Yuşeng’den geldi. Yuşeng, hamam böceklerinin her derde deva olduğunu ve öteki ilaçlardan daha çabuk etkisini gösterdiğini söyledi.

 
Lezzetiyle Çin’de pek çok sokak tezgahının yanı sıra gözde restoranlarda da yerini alan hamam böcekleri, artık daha çok tıbbi özellikleri nedeniyle aranır oldu.

 
Daily Telegraph gazetesinin haberine göre özellikle Çin’in kuzey kesimlerindekiler, hamam böceğinin tadının, en güzel çifte kızartılmışsa çıktığına inanıyor.

 
Şandong eyaletinde önde gelen hamam böceği çiftliklerinden birini işleten Wang Fuming’e göre ikinci kızartmada hamam böceğinin kabuğu sertleşiyor, içi ise yumuşak kalıyor. Ancak gazeteye göre hamam böceklerinin Çin’deki popülerliği, asıl tıbbi yararlarından kaynaklanıyor.

 
Şandong Haşarat Derneği’nin başkanı, Profesör Liu Yuşeng, hamam böceklerinin her derde deva olduğunu, diğer ilaçlardan çok daha çabuk etkisini göstermeye başladığını anlatıyor.

 

 

Profesör Liu, toz haline dönüştürülmüş hamam böceğinden yapılan bir kremin, Çin’de yanıkları olan hastalarda, Kore’de de kozmetik alanında yüz maskesi için kullanıldığını söylüyor.

DİĞER HABERLER
Bu haber vejetaryenleri üzecek!

 
Sişuan’da bir ilaç firması da geliştirdikleri şurubun mide ve bağırsak iltihabı, oniki parmak bağırsağı ülseri ve veremi iyileştirdiğini vaat ediyor.

 


24 Ekim 2013. 15:04
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x