Eşek Sütü Deyip Geçmeyin…..


57666Kleopatra zamanından beri faydaları bilinen eşek sütünün kolon kanseri gibi birçok kanser ve hastalık türünün tedavi sürecinde oldukça hızlandırıcı etkisi olduğu belirtildi.

 
Anne sütüne en yakın süt olduğu bilimsel olarak kanıtlanan eşek sütü alerjik, sindirim, kalp ve damar sistemi hastalıklarına iyi geldiği belirtiliyor.

 

Eşek sütünün astım ve bronşit hastalığının tedavisinde çok faydalı olduğu ayrıca kolon kanserinin tedavi sürecinde tedaviyi hızlandırıcı etkisi olduğu, sedef ve siroza gibi hastalıklarının tedavi sürecinde de olumlu etkisi olduğu ifade ediliyor.

 
Eşek sütü inek sütüne alerjisi olan çocuklar için de önemli bir alternatif. Şekerli tadı da içimi kolaylaştırıyor. Sütün 72 saat geçmeden taze tüketilmesi gerekiyor.

 

 

Girişimci Mehmet Ali Yalçın, eşek sütünün litresini 60 liradan sattığını ve Türkiye’nin her yerine süt gönderdiklerini belirtti. Yalçın yurt dışından da süt siparişi aldıklarını söyledi.

 

eşek-sütü-faydaları(1)

 

Mehmet Ali Yalçın, Antalya’nın Kepez ilçesinde ve İstanbul Çatalca’da kurduğu iki çiftlikte eşek, at ve deve sütü üretimi yapıyor. 1998 yılından beri Antalya ve Bodrum’da turistlere eşek ve deve safarisi yaptırdığını belirten Yalçın, eşek sütü üretimine başlama hikayesini şöyle anlattı:”Otellerde Türk gecelerine gittiğimizde eşek sıpasını görenler (bize eşek sütünden verebilir misiniz) diyorlardı. (Ne yapacaksınız) diye sorduğumda eşek sütünün birçok hastalığa faydalı olduğunu söylüyorlardı. Biz de veriyorduk, öyle para pul falan almıyorduk. Talep arttıkça ve basın yayın organlarında faydalarına yönelik haberleri görünce eşek sütü üretmek için geçen yıl dişi eşek toplamaya karar verdim.”

DİĞER HABERLER
Mudurnu Pak Piliç'in İslami Kesim Görüntüleri 24 saat İnternette

 
Yurt dışından da çok fazla talep aldıklarını anlatan Yalçın, sütü ulaşım sorunları nedeniyle gönderemediğini vurguladı. Yalçın, “Almanya’dan bir firma litresi 50 avrodan günlük 50 litre süt istedi. Sıvı yasağı olduğu için uçakla gönderemiyoruz. Kargo ile ulaşım da geç oluyor” diye konuştu.

 
İstanbul Çatalca’da 110, Antalya’daki çiftliğinde ise 90’a yakın dişi eşek bulunduğunu bildiren Yalçın, ayrıca 10 at, 12 de deve beslediğini kaydetti. Eşeklerden 45-50’nin gebe olduğunu anlatan Yalçın, aralık, ocak gibi çiftliklerine yeni yavrular gelmesini beklediklerini söyledi.

 
Günde en fazla bir litre süt alınabiliyor

 

 
Eşeğin çok fazla süt veremediğini, yeni doğum yapmış bir eşekten günde en fazla 1 litre, 4-5 ay sonra ise yarım litre süt alınabildiğini dile getiren Yalçın, sıpalı bir eşeğin yaklaşık 8 ay süt verebildiğini ifade etti.

Ajanslar


24 Ekim 2013. 18:54
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x