İspanya değil Aydın


Ege’nin pehlivan boğaları köyün içme suyu için kıran kırana güreşti. Bu sırada bir boğa rakibi yerine değnekçiye saldırınca korku dolu anlar yaşandı

 

1382983772977Aydın’ın İncirliova ilçesine bağlı Köprüovası Köyü’nde içme suyu yararına düzenlenen boğa güreşlerinde Aydın, İzmir ve Muğla’dan 150 boğa katıldı. Sabah saatlerinde minik boğaların güreşleri ile başlayan müsabakalar hava kararıncaya kadar devam etti. Finalde Kurtdereli ile Beyoğlu isimli pehlivan boğa baş müsabakası yaparken, Kurtdereli baş boğa seçildi. Ege birinciliği için yapılan baş üstü müsabakalarında ise Baron ile Ateşdağlı karşılaştı. Baron Ege’nin baş boğası oldu. Havanın güzel olması sayesinde şenlik havasında gerçekleşen güreşler renkli görüntülere sahne oldu. Boğa güreşlerinde zaman zaman İspanya’yı aratmayacak görüntüler ortaya çıktı.
BOYNUZLARIN ÖNÜNDE

 

Güreşlerin yapıldığı sırada rakibi ile karşılaşması için arenaya salınan bir boğa, rakibi yerine arenadaki değnekçiye yönelince korku dolu anlar yaşandı. Kızgın boğa önce baş darbesi ile yere düşürdüğü değnekçiyi altına aldı. Boğa, değnekçiyi boynuzlayarak yerde sürüklemeye başladı. Bir süre boğanın boynuzları önünde sürüklenen değnekçi diğer değnekçilerin yardımıyla kızgın boğadan kurtarıldı.


DİĞER HABERLER
Beyaz Etçiler 2011'den Umutsuz
29 Ekim 2013. 12:57
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x