Yem Bitkisi Tohumları Dağıtılıyor.


thmdgt12Çankırı’da Mera Islah ve Amenajman, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projeleri Kapsamında Yem Bitkisi Tohumları Dağıtılıyor.

 

 

 

 
2013 Yılı Sonbahar döneminde ilde uygulanan mera ıslah ve amenajman projesi, çayır mera ve yem bitkileri üretimini geliştirme projesi kapsamında İl Müdürlüğü’nce çiftçilere dağıtılmak üzere Kızılırmak 1002 Sayılı Tarım Kredi Kooperatifinden yonca, korunga ve macar fiği tohumları alındı.

 
Proje ile ilgili bir açıklama yapan Çankırı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman ÇAKIR; “İlimizde hayvancılık hızla gelişmekte olup hayvancılığın en önemli girdisi olan yem bitkisi açığını karşılamak amacıyla, Bakanlığımızca 35 İlde uygulanmakta olan mera ıslah ve amenajman projesi ile çayır mera ve yem bitkileri üretimini geliştirme projeleri kapsamına İlimizde dâhil edilmiştir. İlimiz ve Ülkemiz tarımına hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

 
Çerkeş Dikenli ve Ilgaz İkikavak köyünde mera ıslah ve amenajman projesinde kullanılmak üzere 1,5 ton macar fiği teslim edildi.

 
Çayır mera ve yem bitkileri üretimini geliştirme projesinde Şabanözü Gümerdiğin Beldesi, Orta Sakaeli köyü, Özlü Beldesi, Çerkeş Belkavak, Örenli, Gökçeler köylerine 7 ton macar fiği,2,8 ton korunga, 150 kg yonca tohumu dağıtılmak üzere verildi.

DİĞER HABERLER
Nutreco, Heritage Grup ile anlaştı.

 
Proje kapsamında dağıtılan yem bitkileri tohumları ile Hayvancılıkta en büyük girdilerden olan kaba yem ihtiyacının karşılanması ve girdi maliyetlerinin azaltılması hedeflendi.

 


1 Kasım 2013. 13:04
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x