Almanya’nın Et Uzmanları Namet Tesislerine Hayran Kaldı


kkkkkk

 
Stuttgart Tarımsal Ekonomi Birliği Hayvancılık ve Et Bölümü’nden gelen heyet, Namet’in dünya standartlarındaki Çayırova Üretim Tesisleri’ni gezerken, hayranlığını gizleyemedi.

 

 

Stuttgart Tarımsal Ekonomi Birliği’nin, Hayvancılık ve Et Bölümü üyeleri, Birlik Başkanı Daniel Weeber’in refakatinde, geçtiğimiz günlerde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın elinden “2012 yılında Karını En Çok Artıran Şirket” ödülünü alan, gıda sektörünün öncü kuruluşu Namet’in Çayırova fabrikasını ziyaret ettiler.
Ziyaret sırasında Namet yetkilerinden fabrikayla ve Namet’in pazardaki konumuyla ilgili bilgi alan üyeler, “Bu örnek tesisi yerinde inceleme fırsatını bulmak bizim için önemliydi” şeklinde konuştular.

 

 

Namet Çayırova Üretim Tesisleri

 
Türkiye’nin Avrupa Birliği hijyen standartlarına uygun ilk gıda üretim tesisi olma özelliği taşıyan, Namet Çayırova fabrikası, 68 milyon Dolar’lık yatırımla, 2010 yılında devreye alınmıştır. 34.600 m2’lik kapalı alana sahip tesislerde, taze et ürünleri, şarküteri ürünleri, dondurulmuş ürünler ve ileri işlenmiş ürünler üretilmektedir.

 

 
çöjvçöççNamet Çayırova Fabrikası ISO 9001:2008, ISO 22000:2005, IFS V6, BRC V6, FSSC 22000 kalite ve gıda güvenliği sistemi belgeleri ile TSE ürün ve hizmet yeterlilik belgelerine sahiptir. Üretim proseslerinde bu standartlar uygulanmaktadır. Şarküteri ürünlerinin çoğunda dilimleme ve paketleme işlemleri el değmeden gerçekleştirilmektedir.

DİĞER HABERLER
Türk tarımı böyle tasfiye edildi

 

 

 
Namet’in ayrıca Türk Standardları Enstitüsü’nden onaylı helal gıda sertifikası bulunmaktadır.
Hem imalat kapasitesini ve mamul çeşitliliği arttırmayı hem de üretim teknolojilerini sürekli olarak güncel tutmayı gaye edinen Namet, bu doğrultuda, açılışından bu yana fabrikasına 15 milyon Dolar’ın üzerinde ek yatırım yapmıştır.


4 Kasım 2013. 15:50
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x