Orhangazi Zeytin Festivali 35 Yaşında


577481_362146240597660_858900523_n– 1978 Yılından Beri Her Yıl Kasım Ayında Düzenlenen ve Ülkemizin En Köklü Festivallerinden Olan Orhangazi Zeytin Festivali 35 Yaşında

 

 

 

 

Bu yıl 35.’si düzenlenen Orhangazi Zeytin Festivali 04 Kasım 2013 Pazartesi günü saat 11.00’de Orhangazi Cumhuriyet alanında başlayan törenle start aldı. Orhangazi yöresinde üretilen ve İlçenin en önemli ürünü olan Gemlik çeşidi sofralık siyah zeytinin gerek yurt içi ve gerekse yurt dışı pazarlarda etkin bir biçimde tanıtılarak pazarlama imkânlarının arttırılmasını, amaçlayan festivalin açılış törenine Vali yardımcıları Hüseyin EREN ve Mehmet ÖZCAN, Bursa Milletvekilleri İsmail AYDIN ve İlhan DEMİRÖZ, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer ÇELİK, Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman YURDAER, Belediye Başkanı İsmail TARTAR, Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Selim KARAHAN, Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Harun SEÇKİN, Bursa İl Zirai Karantina Müdürü İhsan DUMAN, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yavuz BOZ, çevre ilçe ve beldelerin Belediye Başkanları, İlçe protokolü ve üreticiler katıldı. 

 

 

Festival kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da zeytin kaliteli dane yarışması, zeytin bahçe bakım yarışması, köy kervan geçiş yarışması, zeytin güzeli yarışması, zeytinyağlı yemek ve tatlılar yarışması, kompozisyon yarışması gibi etkinlikler düzenlendi. Etkinliklerde birinci olanlara 2 Cumhuriyet Altını, ikinci olanlara 1 Cumhuriyet Altını, üçüncü olanlara ise Yarım Cumhuriyet Altını ödül verildi.


DİĞER HABERLER
MÜSİAD'dan İl Tarım Müdürü'ne Ziyaret
8 Kasım 2013. 10:16
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x